Mardrömmen är över: Hunden som satt fast mellan husväggar i 3 år har räddats – se djurhjältarnas fantastiska insats

Den stackars hunden fastnade mellan husväggar vid ett bygge i östra Ryssland. I över tre års tid har hon levt under hemska förhållanden, men på något sätt har hon lyckats klarat sig. Nu har Volya äntligen räddats efter en fantastisk insats!

Youtube

Hunden har döpts till Volya – eller ”frihet” som det betyder på svenska.

Den fasansfulla historien om Volya började för tre år sedan när någon slängde ner henne i en smal och djup grop mellan två husväggar i ett lägenhetskomplex, skriver sajten Liftable.

Volya satt fast och kunde inte ta sig därifrån. Som tur var har hon lyckats hålla sig vid liv tack vare grannar som slängt ner mat till henne. Åtskilliga fritagningsförsök har inte hjälpt, och Volya har bara blivit allt mer skräckslagen.

Hon var bara en liten valp när det fruktansvärda inträffade. Under dessa mardrömsår har hon växt och blivit stor.

Youtube

Men djurrättsaktivisterna vägrade att ge upp. Andrey Chernov och hans vänner började gräva och gräva.
– Jag trodde att jag kunde ta mig in, kasta ett koppel runt hundens hals och sedan dra ut henne, säger volontären Darya Stepantsova enligt Liftable. 

Det visade sig skulle bli mycket svårare än hon trott.
– Men när jag kom dit fick jag en chock. I flera års tid har den här hunden levt underjord. Jag trodde att det var omöjligt att fånga henne.

Volya var vettskrämd och försökte fly därifrån. Till slut blev hålet så stort att de började tro på ett mirakel. Efter timmars hårt slit lyckades de med det omöjliga!

Youtube

Med hjälp av en lina kunde Darya dra upp Volya från hålet där hon satt fast.

I klippet längst ned i artikeln kan man tydligt se paniken Volyas ögon, vilket inte är så konstigt med tanke på de fruktansvärda förhållanden hon levt under. Inte undra på att hon är rädd för människor med tanke på det hon har utsatts för.

I dag mår Volya bra, mot alla odds. Hon har adopterats av en 35-årig kvinna som tar hand om henne varje dag och beskriver henne som ”megastark”. Det är verkligen glädjande att höra!

Youtube

Jag blev alldeles tårögd när jag fick se klippet om Volya. Det går inte ens att sätta sig in i vilket helvete hon måste ha haft. Men nu är hon äntligen hemma igen och det är det enda som betyder något. Dela artikeln för att hylla djurhjältarna som räddade Volya från denna fruktansvärda mardröm!