Mamman dog direkt efter födseln – nu kämpar fölet Ava för sitt liv och söker tröst hos sin favoritnalle

Det lilla fölet Ava kämpar för livet och djurorganisationen hjälper det att överleva mot alla odds.

Tillsammans i boxen kämpar hon tillsammans med en fluffig vän – hennes favorit-teddybjörn.

När fölet, ponnyn Ava föddes märkte veterinären direkt att något var fel. Mamman till Ava överlevde inte förlossningen och nu tvingas Ava kämpa själv, enligt engelska sajten Metro.

Svårt att andas

Ava har svårigheter med andningen och matas med två timmars mellanrum. Hon får även antibiotika för att lindra besvären.

Hon tas väl om hand av ett helt team på ”Sanctuarys Beech Trees” centret nära Newton Abbot, Devon i Storbritannien. Centret är en fristad för djur som tas om hand av personalen där.

Är otroligt liten

Det mest fascinerande för veterinärerna att hon kunnat överleva hittills är hennes storlek. Då hon bara är några veckor gammal, är hon mindre än den stora nallen som håller henne sällskap i boxen.

”På grund av Avas unga ålder och ömtåliga hälsa, får hon 24-timmars vård av fristadens hästskötare som tog in henne. De stannar med henne över nätterna och har en kamera uppsatt – de gör allt de kan för att stötta henne”, säger karantänchefen Nicola Weall till Metro.

Gör allt för att hålla henne vid liv

Enligt Nicola Weall är det tufft för Ava psykiskt att ha förlorat sin mamma i så här ung ålder. De gör allt för att vårda henne och hoppas att hon blir bättre snart. Som tur är har hon nallen att söka tröst hos också.

”Ava går fortfarande igenom tester, men med antibiotikan och näringsrik ersättning hoppas vi att hon snart gör en vändning.”

Hon är en riktigt skinande liten sak. Vilket är bra att se efter vad hon gått igenom. Allt vi kan göra nu är att stötta henne så gott vi kan och hoppas att hon blir starkare”, säger Nicola Weall till Metro.

Se videoklippet och berättelsen om Ava när hon kämpar med sin nalle i hästboxen:

https://www.youtube.com/watch?v=IjWc43FCYlg

Det här var bland det sötaste jag har sett. Vilken tur att hon kan finna tröst hos sin teddybjörn i den här svåra tiden. Sprid gärna detta vidare för att önska Ava lycka till och så hoppas vi att hon blir bättre snart!