Liten flicka går upp till gigantisk häst: Titta nu på djurets underbara reaktion

Vi är många som älskar våra djur, och när vi träffar någon ny bekantskap så måste man ofta ta ett steg tillbaka och låta djuret komma till en själv. Så att det kan uppstå någon slags ömsesidig respekt mellan människa och djur, innan man kan ta vänskapen vidare.

Ungefär så här brukar i alla fall jag resonera och jag tror många andra tänker likadant. Zoologer och andra experter avråder folk från att helt utan sans bara närma sig ett djur och peta på dem innan djuret känner sig trygg i situationen.

Det är någon slags sunt förnuft helt enkelt. Men när man är liten är det inte alltid så lätt att förstå sig på detta och hur djur tänker. Jag tycker ofta att det känns som att djur och barn förstår sig på varandra på något speciellt sätt.

Jaja, det är så klart alltid bra att vara försiktig.

Barn är naturligt nyfikna av sig. De älskar att upptäcka nya saker i livet och så även i det här exemplet, där den lilla flickan vill se sig om i stallet.

Foto: Youtube

Den lilla blonda flickan, som väl inte kan vara mer än 1-1,5 år, vandrar omkring i stallet och när hon närmar sig hästarna agerar mamma direkt – genom att plocka fram kameran.

Hon vet nämligen att detta kommer bli ett möte värt att föreviga. Flickan vandrar mellan hästarna och hälsar fint och snällt på dem. Djurens svar? De tittar nyfiket på flickan, och låter henne klappa dem försiktigt på nosen. Det blir till och med en liten puss här och var.

Titta nu på klippet här nedanför och glöm inte att DELA det vidare för att sprida lite djurglädje och solsken i dina vänners Facebook-flöden i dag. Ha en bra dag!