Lilla hunden ställer sig framför hästarna – reaktionen från gigantiska gänget värmer djurvänners hjärtan

Hundar och hästar kan verkligen vara bästa vänner. Det gäller som ägare att vänja sin hund vid hästen, så att den inte skämmer det stora och kraftfulla djuret. Detta kan ta mycket tid.

Det kan inträffa allvarliga olyckor när hundar inte är vana vid stallmiljö.

”Den ansvarsfulla hundägaren kopplar hunden vid ridbanor och i ridhus. Det är också ovanligt att hästvana hundar går in i hagar med elstaket, det brukar de bara prova en gång. Men om hästarna börja trava eller galoppera kan jaktinstinkten eller lusten att leka vakna. Då gäller det att snabbt sätta stopp innan någon av häst, hund eller människa skadas”, skriver Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.

Men när man vant sin hund vid hästar och att vara lugna vid deras sida, ja då kan det se ut som i den här omtalade amerikanska reklamfilmen.

Ölbryggeriet Budweiser har tagit fram en ny film som ska åskådliggöra faktumet att världen så sakteliga börjar öppna upp igen efter coronapandemin – eller åtminstone snart. Någon gång i framtiden.

De vill att vi ska föreställa oss hur det en gång var, när man kunde gå ut och platser fullt av folk och träffas som vanligt.

I det här fallet handlar det om en hund som återförenas med sina hästar.

”Vi kan inte vänta på att få träffa våra kompisar. Men när vi väl gör det, låt oss göra det säkert”, står det i reklamklippet.

Dessa vänner är på väg för att träffas igen i klippet:

Visst är detta en reklamfilm, men den är ändå kärnfull och fin för att den visar på vänskapen mellan häst och hund.

Dela gärna vidare till dina djurvänner!