Katten kommer hem med handskriven lapp runt halsen – då inser matte vad grannen har gjort

Katten kommer hem med handskriven lapp runt halsen – då inser matte vad grannen har gjort

När katten Jeffrey kom hem med en handskriven lapp runt halsen blev ägaren Jessica Cowan förskräckt.

Och när hon tog sig en närmare titt förstod hon vad grannen hade gjort.

Jessica Cowan har ägt katten Jeffrey i nio år. De adopterade honom från en vän till familjen som inte längre kunde ta hand om honom., skriver brittiska Metro.

”När vi fick honom var han fortfarande en bebis och väldigt lekfull. Första natten när jag fick honom attackerade han min hand och min moster lyfte honom snabbt och satte ut honom. Omkring 10 minuter senare kom han och knackade på fönstret och det var bara början på hans tricks”, berättar hon.

Även om Jeffrey brukar vara ute och härja både dagar och nätter brukar han komma hem välbehållen och glad. Fram tills nyligen hade Jessica sällan någon aning om var Jeffrey befunnit sig under hans små promenader men det skulle hon snart bli varse.

Handskriven lapp runt halsen

Plötsligt en dag kom Jeffrey hem med en handskriven lapp runt halsen.

På lappen stod det:

”Hej. Har den här katten ägare? Han kommer till mig varje dag för att äta, prata, dricka och sova. Vad hände med honom på höger sida på bröstet? Är all ok? Mycket kärlek!”

Jeffreys ägare Jessica Cowan fick en chock.

”Jag blev skrämd och skrek på min mamma och pappa för att jag trodde att jag hade släppt in fel katt i huset. Jag jagade den här katten runt hela köket. Det slutade med att jag tog tag i katten och märkte att det var Jeffrey och klippte av lappen från halsbandet”, berättar Jessica och tillägger:

”Jag blev chockad men sedan började jag skratta efteråt eftersom jag nyligen hade tagit honom till veterinären eftersom han var lite underviktig på grund av att han vägrade att äta eller dricka vatten”.

Jeff hade ett plåster på kroppen där det saknades hår efter att man tagit ett blodprov när han gick ned i vikt, men den handskrivna lappen förklarade varför han hade börjat lägga på sig lite efter veterinärbesöket.

Jeffrey hade helt enkelt gått ut för att käka en extra middag hos grannen.

”Mer än glad”

”Jag skrev en lapp tillbaka med mitt namn och nummer. Han har ännu inte skickat ett sms till mig men han skickade en lapp tillbaka där han sa att han heter Kriss och Jeffrey är en väldigt speciell katt för honom.

I efterhand är Jessica bara glad över att Jeffrey har vänner och hoppas att han fortsätter att beöska Kriss.

”Jag är mer än glad för att Kriss fortsätter att släppa in Jeffrey för Jeff kommer inte att ge upp att försöka komma in i hans hus. Mannen låter underbar och älskar uppenbarligen Jeffrey lika mycket som jag gör.”

Vilken hjärtevärmande historia. Hoppas deras vänskap räcker livet ut.