Ingen tror att hunden med ”pumpaskallen” ska överleva – fyra veckor senare har han motbevisat alla

När djurvänner såg djuret med det gigantiska huvudet vandra omkring på gatan kunde ingen ens föreställa sig att det var en hund.

När polisen i Houston fick höra om ett djur med ett svullet huvud, stort som en pumpa, åkte de ut för att leta efter honom på momangen.

De sökte efter honom länge innan de hittade honom gömma sig i en övergiven byggnad i staden.

Det visade sig att det var en stackars hund som människor sett ströva omkring med ”pumpaansiktet” och det var tydligt att han behövde hjälp, och det fort.

Men det var allt annat än lätt att fånga in. Det märktes snabbt att han var rädd för människor och poliserna fick till slut lura in honom i en fälla för att kunna ta honom med sig därifrån.

De körde honom direkt till veterinär där han blev kvar för behandling.

– Jag åkte och hälsade på honom. Jag grät, jag kunde inte begripa. Han hade inget hopp, ingen hade någonsin brytt sig om honom och han var bara en valp. Han var bara tio månader gammal, säger Anna.

Skosnöre runt halsen

Någon hade virat ett skosnöre runt hans hals, förmodligen när han var en liten valp. Men snöret hade sedan suttit kvar, samtidigt som han växte sig allt större.

Snöret blev därmed tightare och tightare och skar till slut in i hans kött.

Hos veterinären kunde man inte tro sina ögon. Den här hunden hade varit med om mycket.

Dels hade han blivit påkörd och hade ett krossat bäcken och flera splitterskador i benen.

Trots allt detta överlevde han.

– Han var väldigt rädd till en början men det var som om han visste att vi ville hjälpa honom. Vad vi än behövde göra med honom så lät han oss göra det, som en kämpe, berättar Anna.

Så småningom blev vovven bättre och bättre och efter en månad hos veterinären tog Anna med sig honom hem. Där fick han namnet Gus och fick fortsätta sin läkningsprocess.

Snart visade han sitt sanna jag och i varje rum han klev in blev han omtyckt. Han älskade mötet med andra hundar och njöt av att träffa nya människor.

Hunden Gus
Foto: Youtube

Så lever hunden Gus idag

Till en början planerade Anna att adoptera bort Gus så fort han var tillräckligt frisk för det. Men när det senare kom på tal kunde hon inte förmå sig att skicka iväg honom.

– Det var inget svårt val, jag kände bara att jag inte tänker låta honom gå, säger Anna.

Idag lever Gus livet tillsammans med Anna. De åker runt i skolor och möter barn, vilket han älskar. Gus låter alla klappa och gosa med honom.

Fallet Gus berörde ett helt land och ledde till demonstrationer mot djurplågeri.

Gus har också blivit utsedd till årets hjältehund och gått på gala i Hollywood tillsammans med sin matte.

Ja, livet har verkligen förändrats för Gus och man kan se i hans blick hur han njuter av livet idag. Han är sannerligen en hund med stort hjärta, och har verkligen hittat hem hos Anna.

Se hans makalösa förvandling i videon nedan.