Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

I 3 år tvingas bästa vännerna leva isär efter kriget – när de äntligen återförenas går det rakt in i hjärtat

Att splittras från sin älskade hund är nog en känsla som ingen människa någonsin vill behöva uppleva.

Men för militärveteranen Vance McFarland blev det en verklighet, och han skildes åt från sin partner och älskade vovve Ikar i flera års tid.

Det tog hela tre år innan de fick se varandra igen, men när dagen väl var kommen var glädjen enorm.

Vance McFlarand tjänstgjorde för den amerikanska militären under flera år och med sig hade han sin bästa vän.

Hunden Ikar fanns där vid Vances sida genom vått och torrt och tillsammans gick de igenom många tuffa stunder i Afghanistan. Deras relation till varandra och bandet mellan dem växte sig på så sätt väldigt starkt.

Men Ikar var en specialtränad bombhund som tillhörde armén, och så småningom tvingades de isär eftersom Vance skulle åka hem igen.

Saknaden var stor.

”Alla kommer tillbaks lite trasiga”

Efter ett tag övergav dock militären Ikar till ett hundstall i USA, vilket från början var tänkt som en tillfällig lösning, men som drog ut på tiden.

Då kontaktade organisationen ”U.S. War Dogs Association”, som arbetar med att återförena militärhundar och ägare, Vance och förklarade läget.

Han blev självklart oerhört glad och exalterad över att äntligen få träffa sin bästa vän igen, och tackade självklart ja till att få adoptera honom.

– Vi vet inte vad de har gått igenom, vi förstår det inte. Men de alla kommer tillbaks lite trasiga, och när en hund återförenas med sin hundförare, som idag, så är det en liten del av dem som sätts samman igen, förklarade Kristen Maurer, som arbetar för organisationen, för USA Today med tårar i ögonen.

Se den känslosamma återföreningen

När de väl fick krama om varandra igen stod det klart vilken enorm kärlek de har för varandra, och att de hade saknat varandra väldigt mycket.

– Han kommer leva resten av sitt liv som pensionär bortskämd, väldigt bortskämd, berättade Vance för kanalen efter att ha fått träffa sin älskade vovve.

Här kan du se den fina återföreningen:

Vi är så glada att ni fick återförenas!