Husse har sörjt försvunna hunden i 2 år, plötsligt hör han ett bekant skall i garaget

Hundar är inte bara ett husdjur. För de allra flesta blir de en kär familjemedlem som finns där i de ljusa, glada stunderna men också i de ledsna och sorgliga.

För bröderna Julio och Sam blev en dag den värsta i deras liv när deras valp Duke sprang bort och kom aldrig tillbaka.

Men två år senare skulle någonting otroligt ske –  när de hörde ett bekant ljud från deras garage.

Det var en dag 2012 när Julio och hans bror Sam bestämde sig för att skaffa en hundvalp. Valet föll på Grand danois-valpen Duke som snabbt blev en kär familjemedlem.

Duke, Julio och Sam hade mängder av härliga ögonblick tillsammans varje dag. Men julafton 2013 skulle bli hemsk.

Försvann från huset

Duke befann sig på familjens bakgård och bröderna gick ut för att titta till honom. Men då märkte det det ofattbara. Duke hade sprungit bort.

Julio och Sam började leta överallt efter deras älskade hund men kunde inte hitta honom någonstans. Trots att hunden var både registrerad och hade ett chip var han omöjlig att hitta.

Månaderna gick och deras hopp om att återfinna Duke blev allt mer en fantasi. Deras kära familjemedlem var borta och skulle aldrig komma hem.

Såg främmande hund

Två år senare, på en gård i Navasota, Texas, mer än 60 mil från familjens hem i Oklahoma, kom bonden David Walker hem till sitt hus. Men då märkte han någonting väldigt märkligt.

På hans uppfart satt en stor grand danois, en hund han aldrig tidigare hade sett.

Hunden var snäll mot David, som tog med honom till veterinären. De scannade hans chip och det var då de såg vad hunden hette. Den hette Duke.

Bildkälla: Youtube/DavidWalker

Återförenades

David kunde enkelt leta upp telefonnummer till Sam och Julio och ringde för att berätta de otroliga nyheterna. Han hade hittat deras älskade hund som varit borta i över två år. Hur han rymt, överlevt och klarat sig helt själv vet vi inte. Men vad vi vet är att han snart skulle få återse sin kära familj.

David åkte med Duke till Oklahoma där bröderna bodde – och de återförenades i vad som skulle få miljontals människor berörda. En osannolik historia – men med ett väldigt lyckligt slut.

Se när de återförenas i spelaren nedan.

Det här gjorde mig så himla varm i själen. Dela om du också blev berörd av den här historien om hunden Duke.