Hunden Robin älskar att rida på hästen Teddy – oväntade vänskapen får djurvänner att jubla

Hundar är fantastiska djur.

De kan verkligen sprida glädje och ibland få oss att vika oss av skratt med alla olika upptåg de kommer på och busen som de får för sig.

Ja, ibland är de bara för gulliga.

Hunden Robin har en alldeles speciell hobby som han fullkomligt älskar, nämligen att rida på sin bästa kompis Teddy som är en häst.

Alla hundar är speciella på sitt sätt och i de allra flesta fall har de en eller annan lite knasig egenskap som är hysteriskt rolig.

Vissa gillar att rulla runt som galningar i gräset, andra hoppar gärna i vattnet med magen före och en del sticker up huvudet genom bilfönstret så öronen får fladdra i vinden.

Helt klart står det i varje fall att de är underbara och bjuder på så mycket kärlek och livsglädje.

Hunden Robin har en väldigt annorlunda hobby: han älskar att rida.

Hunden som rider

Det hela började när han var en liten valp.

En liten fluffig sötnos i hunden Robin kom hem till sin nya familj och matte Emily.

Foto: Youtube/ The Dodo

Emily hade även en häst som heter Teddy och redan första kvällen som Robin träffade Teddy fick han hoppa upp på ryggen.

– De har varit vänner i över tre år nu. Robin har vuxit upp med Teddy. Robin började rida Teddy i princip första kvällen som jag fick hem honom. Deras relation är något av det viktigaste i hela hans lilla liv, säger Emily till the Dodo.

Foto: Youtube/ The Dodo

Robins morgonrutin

Sedan den dagen har hunden Robin och hästen Teddy haft ett otroligt nära band.

– Han har märkbart roligt varje gång, för det är oerhört svårt att få honom att kliva ner från Teddy. Han stannar där och vägrar komma av. Jag har aldrig träffat en hund som genuint älskar att rida, säger Emily till the Dodo.

Foto: Youtube/ The Dodo

Varje dag när de vaknar vill Robin ut för att träffa sin älskade kompis. Han vill omedelbart bums komme ut till sin häst och skjuter iväg som en pil genom dörren för att springa fram till Teddys grind.

Foto: Youtube/ The Dodo

När de kommer fram är han uppenbart lycklig.

Foto: Youtube/ The Dodo

– Han gör stora skutt och börjar springa runt i cirklar, och jag frågar ”vill du rida på din häst?” Då sätter jag upp ett knä och han hoppar upp på Teddy. Han flåsar och är exalterad, berättar Emily för the Dodo.

Foto: Youtube/ The Dodo

Varje dag är en lyckans dag när man får rida på sin favvohäst.

– Han bara älskar henne, så mycket, säger Emily till the Dodo.

Hunden och hästen är bästa vänner

När kompisarna inte rider så hänger de på andra sätt.

Ibland busar dem med Emily, hon berättar om en gång då hon upptäckte att de tillsammans stulit morötter från skafferiet.

– Jag hittar dem med varandra oftare än vad hittar dem utan varandra. En dag märkte jag att morötterna började ta slut. Så jag satte upp min mobilkamera och gick iväg. Jag såg hur Robin tittade efter mig och undrade om jag skulle komma och Teddy som eggade på typ ”jag når inte, du måste ta dem”. Så tar han morötterna!

Foto: Youtube/ The Dodo

De älskar också att leka i stallet och att vara ute och springa.

Robin tror oftast att han får vinna eftersom han hinner före, men egentligen är det Emily och bromsar lite och Teddy som låter sin bästis vinna.

Är man stor måste man ju trots allt även vara snäll.

Foto: Youtube/ The Dodo
Foto: Youtube/ The Dodo

Emily älskar att se sina djur vara så nära varandra

För Emily har det varit en ynnest att få följa Robin och Teddys vänskap på nära håll. Ibland kallar hon till och med Teddy för Robins häst.

– Det är en sån glädje att få följa dem. Deras relation är så enkel och ärlig. Varje gång jag ser dem tillsammans påminner jag mig själv om att det verkligen är det bästa som finns. Vi är en glad liten trio.

Så underbart, vi önskar er all lycka!

Se hela historien här: