Veterinär befriar häst med hopkedjade hovar: Sek senare får han ett tack han sent kommer att glömma

Jag har alltid älskat djur, speciellt hästar. Och även om jag kanske inte vill ha en orm eller något annat kräldjur som husdjur tycker jag att alla djur ska behandlas med respekt. Vi har ingen rätt att plåga dem bara för att vi är människor.

Man behöver inte älska alla djur, men skaffa inte heller några då. För djur har också känslor och kan känna smärta precis som oss.

I Rumänien är det inte helt ovanligt att hästars hovar kedjas ihop för att de ska få svårt att röra sig. Fram eller bakbenen kedjas ihop så tight att hästarna måste hoppa jämfota för att förflytta sig. Något som är extremt plågsamt.

Dessutom sitter kedjorna hårt och kan göra så att hästarna får stora inflammerade sår.

Veterinären Ovidiu Rosu hjälper till att befria hästar som kedjats och vid ett tillfälle fick han ett speciellt tack som han sent kommer att glömma.

häst
Youtube

Avidiu jobbade varsamt med att lossa kedjorna från en av hästarna när plötsligen en annan häst dök upp och gav honom en puss på näsan. Det ser verkligen ut som att han förstod att Ovidiu var där för att hjälpa till.

Tack vare organisationen Four Paws International kan många hästar räddas från kedjorna.

häst
Youtube

Enligt Animal Channel togs de här hästarna togs till Rumänien av Tatars för ungefär 300 till 400 år sedan. Tartarerna lämnade många hästar bakom sig, vilket gjorde att de började röra sig fritt över områdena.

Hästarna rörde sig mot det skyddade området Letea Forest, där myndigheterna ville ha kontroll över dem.

Häst
Youtube

Four Paws erbjöd sig att sätta upp och sköta ett program som gör att man håller koll på populationen i programmet. Där ingår också att vaccinera hästarna, och att ta bort de hemska kedjor som vissa envisas med att fästa.

Ta en titt på videon nedan för att de det fina tacket som veterinären fick sin nyvunna hästvän:

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook så att fler får ta del av Four Paws fina arbete för att rädda hästar i kedjor!