Hästen tvingades till slavarbete i 25 långa år – se nu underbara reaktionen när djurvännen släpper henne fri

Hästen Joanie har haft ett tufft liv. Till en början var hon travhäst och tävlade i flera lopp. Men när hon blev för gammal för att tävla såldes hon vidare utan närmare eftertanke.

Hos sina nya ägare blev hon en arbetarhäst och fick dra vagn. Utrustningen slet något oerhört på hennes kropp. Hon började tappa päls och man och det syntes klart och tydligt att vardagen var smärtsam för det stackars stoet.

Till slut hade hon gjort sitt som arbetshäst och familjen bestämde sig för att skicka iväg henne till ett auktionshus, där hon så fort hon blivit såld skulle skickas iväg för slakt.

Hon hade inte gjort annat än att serva andra under sitt liv och nu skulle hon avlivas, skriver Shareably.

Men så ändrades allt.

Ödet förde dem samman

Jamie Castano, grundare av Freedom Farm Animal Rescue, planerade inte att adoptera några djur när han gick till aktionshuset där Joanie väntade på sin dödsdom. I stället hade han tänkt ta filmer och foton på djuren och dela med omvärlden, allt för att öka medvetenheten om dessa djurs situation.

Men så mötte Jami Joanie.

Han lade direkt märke till att Joanie hade siffran 25 tatuerad på halsen. En siffra han själv tatuerat på armen. ”Jag har faktiskt tatuerat nummer 25 på min arm som ett minnesmärke för min farbror som gått bort”, säger Castano till The Dodo.

Foto: Instagram

Jamie fick direkt en känsla av att det var ödet att han och hästen skulle träffas.

Castano undersökte hästen och såg snart att hennes ben var täckta med brännmärken.

Castano berättar för The Dodo att man kan ge sådana till tävlingshästar.

– Det är som att injicera syra för att frysa senan eller muskeln. Så när de får en skada eller inte presterar sitt bästa gör det här att de inte har någon känseln i det området. Har min veterinär sagt.

– Det brukar vara fyra eller fem märken normalt men hon hade 18 på varje ben, berättar han.

Castano kände att han inte ville lämna den stackars hästen. Så i stället lade han ut ett inlägg om henne i sociala medier och bad om donationer för att kunna köpa henne.

Inlägget fick stor respons och till slut kunde han köpa henne och förändra hennes öde. I stället för att skickas till slakteriet skulle hon komma till ett underbart hem med gott om utrymme att ströva omkring och beta.

Reaktionen är underbar

Castano tog med sig Joani i släpvagnen och körde mot gården. När de kom fram öppnade han dörren och ut sprang Joani lyckligare än någonsin.

Castano och hans team delade med sig av hästens lyckorus i sociala medier.

Se mer av hennes fantastiska reaktion i videon nedan.