Hästen ser havet för första gången – reaktionen är obetalbar

Kommer du ihåg första gången du såg havet? När du fick doppa tårna i sanden, ta ett simtag ut i det blå och bara känna friheten.

Det måste ha varit en alldeles magisk känsla!

Men om man inte riktigt vet vad havet är, så kan man säkert vara lite skeptisk till en början.

I det här klippet, som har gjort stor succé på nätet, tar ägarna med sig sina hästar till havet för första gången.

Som man kanske kan tänka sig, är de väldigt tveksamma till den där blåa, skvalpande saken som sträcker sig längs hela kustremsan.

Sakta men säkert blir hästarna dock modigare. De sticker ner en hov efter den andra och känner lite försiktigt på vågorna som slår upp mot land.

Och ju mer hästarna får känna på vattnet, desto mer förstår de att det inte är farligt. Tvärtom, det här är ju jättekul att leka i!

Hästarna studsar och skuttar, skvätter vatten omkring sig och bara njuter av det blå. Bäst av allt, är när en av hästarna får ett glädjerus och bara kastar sig ut – så att ägaren nästan håller på att trilla av!

Det måste ha varit en underbar dag för hästarna. Jag älskar verkligen att se sådant här, det gör en djurvän varm i hjärtat.

Tveka inte att dela vidare efteråt. Förhoppningsvis kan det göra dagen lite, lite bättre för fler vänner där uteför jag lovar, det här får man ett leende på läpparna av!

Bonusvideo: ”Världens vackraste häst”