Hästen Scarlett hittades med skärsår – behövde sy underlivet: ”Någon hade stuckit en kniv i vaginan”

Det var när Franki Iversen och hans sambo kom tillbaka till gården i Västra Götaland efter påskledigheten som de såg att något var fel med hästen Scarlett.

– Vi såg att bakbenet var helt rött så jag gick närmare, det var blodigt hela vägen. Jag lyfte på svansen och såg att någon hade stuckit en kniv i vaginan och skurit rakt ner, säger Franki Iversen till Aftonbladet.

När Franki Iversen och hans sambo åkte iväg på påskledighet fick några vänner se efter deras fyra hästar på gården i Götene, västra Götaland.

Men under tiden de var borta hände något. Så fort de kom tillbaka såg Franki att hästen Scarlett blödde, och upptäckte till sin stora fasa stora skärsår i underlivet. Sår som enligt veterinären troligtvis orsakats av en människa.

– Jag blev frustrerad och arg. Det gör ont i hjärtat. Så här gör man inte, det är vansinnigt att gå på oskyldiga djur, säger Franki Iversen till Aftonbladet.

Posted by Franki Iversen on Saturday, July 21, 2018

En vecka har gått sedan upptäckten, och hästen Scarlett har repat sig bra. Franki, som haft hästar i 15 år, säger att han aldrig varit med om något liknande. För att undvika att något liknande händer framöver kommer han att sätta upp kameror, trots att de har en hund hemma menar han.
OBS: Bilden är en genrebild. Hästen är inte densamma som omnämns i artikeln.
Foto: Shutterstock

Vidrigt! Har du sett eller hört något i området kring Götene, tveka inte att kontakta polisen. Dela gärna för att uppmana andra.