Hästen möter 6 vilda vargar i snön – då sker det oväntade som får fotografen att skrika högt

Vad händer om en häst möter 6 vilda vargar?

Jag ryser bara jag tänker på det.

Men den här unika videon är faktiskt inte så obehaglig som det låter. Se den otroliga händelsen här nedan.

Videon är filmad av en naturfotograf i Abruzzo, Italien. 6 vargar omringar en ensam häst och ser mycket intresserade ut.

Trots att de är mindre än hästen är de tillsammans fullt kapabla till att döda den.

Youtube

Men hästen verkar inte vara ett dugg rädd. Plötsligt lägger den sig ner och rullar sig i snön – mitt bland vargarna. Man kan höra hur fotografen utbrister ”nej!” bakom kameran. Han tror förmodligen att det är kört för hästen.

Nu hade det varit ett utmärkt tillfälle för vargarna att döda den, men de står bara stilla och tittar på. Konstigt nog väljer de att inte attackera hästen.

Youtube

Jonas ”Skansen-Jonas” Wahlström jämför händelsen med våra svenska vargar. Han berättar för Aftonbladet att de hade attackerat direkt.

– Hade det varit i Sverige hade vargarna varit på bettet. En häst är i samma storlek som en älg ungefär, de hade försökt att döda denna häst utan problem. Och en älg i Sverige hade naturligtvis försökt att fly, och definitivt inte lagt sig ner i snön och lekt med vargarna, berättar han.

Är inte vana vid varandra

Men varför blir inte den italienska hästen rädd? Och varför attackerar inte vargarna? Jonas Wahlström förklarar:

– Det här är ju från Italien. Och det innebär att hästar inte är vana vid vargar, i alla fall inte att bli uppätna av vargar. Och de vargar som finns i Italien är inte vana vid att jaga älgar och stora djur som våra vargar i Värmland är. De springer mest på soptippar, eller får nöja sig med små byten som harar och en och annan hund.

Så där har vi förklaringen. Vargarna förstår helt enkelt inte att de kan jaga hästen, på samma sätt som hästen inte förstår att vargarna kan vara ett hot för den. Så då kan de leva sida vid sida istället.

Här nedan kan du se den unika videon på hästen och vargarna:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/TPiLA8xs8fY” /]

Blev du också fascinerad av den här videon? Eller känner du någon annan som skulle bli det? Dela gärna vidare till dina vänner!