Dräktig häst räddas efter år av plågeri, ser sitt föl för första gången och lyckan är total

Hästen Fancy hade förmodligen inte många dagar kvar i livet. Hon var misskött, rädd och dessutom dräktig med ett litet föl. Hennes tidigare ägare ville bara bli av med henne, och brydde sig överhuvud taget inte om hur hon mådde.

Men den här historien har som tur är ett lyckligt slut – räddningen skulle komma precis i tid.

Personal från Crossfire Equine Rescue i Texas hittade Fancy på en auktion. Hästen var skräckslagen och de förstod att det skulle krävas mycket arbete för att få henne att må bra igen.

Men de hade bestämt sig för att satsa allt och tog med Fancy till sin gård. Nu var hon äntligen trygg – även om det skulle ta ett tag innan hon själv förstod det.

Personalen ville inte lämna Fancy ensam, utan sov i ladan med henne de första sömnlösa nätterna. Med tålamod, träning och en hel del kärlek började Fancy förändras och må bättre. Rädslan försvann och hon var glad och trygg igen.

Personalen förstod att hon skulle bli en fantastisk mamma!

Och till slut födde hon sitt föl, utan några som helst komplikationer. Jag kan föreställa mig vilken lycka det måste ha varit för Fancy att se sin föl – efter den hemska resa hon gått igenom.

Se så fint det lilla fölet är!

I videon här nedan kan du se hela historien om Fancy och hennes lilla föl.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/RtUFbadMu-M” /]

Jag blev så glad av att se Fancy komma tillbaka till livet efter allt det hemska som hade hänt. Inget djur förtjänar att behandlas på det där sättet!

Lycka till fina Fancy!