Hästen blev förkrossad när hennes föl dog – men titta nu när hon får möta föräldralösa sötnosen

Stoet Queen Uniek blev förkrossad när hon förlorade fölet i magen. Men hennes ägare Yvonne visste hur hon skulle ta sin älskade häst ut ur sorgen.

Djurmammor vill precis som vi människor sina barns bästa. Vi vill att de ska leva ett frisk och hälsosamt liv och att de ska känna sig trygga och älskade.

Tyvärr uppstår ibland komplikationer under förlossningen. Och det som händer människor, händer tyvärr djur också.

Hästen Queen Uniek, en friesisk häst i Nederländerna, väntade sitt första barn. I samma ögonblick som förlossningen satte igång förstod hon att något var fel.

Hon kände sig orolig inför det ögonblicket, flämtade och vandra stressat omkring i sin box.

Yvonne, hennes ägare, stod bredvid henne och försökte lugna henne.

Fölet slutade andas

En timme senare föddes det lilla fölet men väl ute insåg veterinärerna att han inte andades. De gjorde allt i sin makt för att försöka återuppliva den lilla stackaren men han klarade sig inte.

Yvonne stannade kvar för att trösta Uniek.

Det förkrossade stoet fortsatte att slicka sitt föl och försökte återuppliva honom, men det fungerade inte.

De tog fölet ur hennes stall medan Yvonne fortsatte att trösta Uneik. Hon visste att hennes älskade häst hade mycket ont. Sedan fick Yvonne och resten av Friesian Horses-personalen underbara nyheter.

Tipsade om föräldralöst föl

Hennes vän ringde och berättade att de hade ett föräldralöst föl i sin vård.

Hon var inte säker på hur mottaglig drottning Uniek skulle vara för en annan hästs föl, men lika gärna som hon kunde stöta det ifrån sig lika gärna kunde det också vara Unieks räddning.

De lastade fölet i en skåpbil och tog med det till sin gård.

Yvonne ville se om Uniek skulle vilja adoptera fölet till sitt eget. Hon förlorade sin son, och det nya fölet hade förlorat sin mamma.

Mötet träffar rakt i hjärtat

Personalen i stallet var fulla av hopp och när Yvonne sakta men säkert presenterade fölet för Uniek och deras första möte träffar rakt i hjärtat.

Uniek nosade på fölet, och fölet gjorde samma sak tillbaka. Hon dansade lite och de såg ut som att hon var glad när hon såg fölet framför sig som om hon hävdade att han var hennes egen.

”Det var ett väldigt speciellt ögonblick. Jag trodde aldrig att detta skulle hända. Vi visste direkt att Queen Uniek accepterade Rising Star, säger Yvonne till The Dodo.

Hästen Uniek
Foto: Youtube, The Dodo

Bara dagar senare hade Uniek tagit på sig rollen som det lilla fölets mamma och var väldigt beskyddande mot sitt föl. Hon lämnade aldrig fölets sida.

Dagen efter hittade de den älskvärda mamman och sonen i deras stall, och Uniek blev väldigt beskyddande över hennes adopterade föl. Vart han än gick gjorde hon det också.

Se mer av stoets möte med det föräldralösa fölet i videon nedan: