Hästen återförenas med sin livs kärlek, dagar senare upptäcker ägaren att de döljer en hemlighet

Familjen är något av det viktigaste vi har. De är inte bara de människor vi oftast har känt längst, utan de tillför även trygghet, kärlek, värme och en känsla av hemma.

I djurriket är det precis som för oss människor stor tragedi när familjer splittras. Så var det för hästarna Red Lady och Goliath, som skiljdes åt.

En riktig djurhjälte skulle se till att de fick se varandra igen bara dagar senare. Men hon var inte beredd på att en hemlighet dolde sig i hästarnas förflutna.

På slätterna runt i USA lever många vildhästar i det fria. Men då det inte finns tillräckligt mycket föda och resurser, för att hästarna ska klara sig har många stater sett till att fånga in dem.

Många av hästarna säljs sedan vidare till olika ägare, och två av dessa skulle bli Goliath och Red Lady, som var ett par.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Separerades

Goliath och Red Lady separerades och precis som för oss människor tärde det på dem. De var ledsna för att de inte fick vara med varandra – men bara timmar efter de separerats skulle en kvinna vid namn Clare Staples kliva in.

Efter att ha fått höra om deras historia bestämde hon sig för att adoptera Goliath med hjälp av mängder av donationer. Hon visste att Red Lady fanns någonstans där ute och väntade på sin kära Goliath.

Och en dag kom glädjebeskedet.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Skulle återförenas

Clare fick reda på att en annan hästranch hade köpt Red Lady och hon bestämde sig för att höra av sig. Det visade sig att ägaren också ville att de två skulle återförenas.

De började planera för att Red Lady och Goliath skulle få träffas igen. Det skulle bli verklighet.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Från två olika sidor av det vackra naturreservatet i Wyoming, USA, släpptes Goliath och Red Lady ut. Efter bara en kort stund såg de varandra – och Goliath rusade i full fart fram mot sin älskade kärlek.

Men återföreningen skulle inte endast innebära stor glädje för Clare. Det kom också med en stor överraskning som hon inte var beredd på.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Var gravid

Från början trodde de bara Red Lady hade gått upp lite i vikt. Men det visade sig att hon var gravid. De följde hästarna på nära håll – och en dag var det dags för henne att föda. Det lilla fölet fick namnet Bodhi och ända sedan den dagen fick hästparet inte endast vara glada för att se varandra.

De hade även ett föl att ta hand om. En ny kär familjemedlem som de skulle se till alltid fick ha sina nära och kära i närheten.

Vilket fantastiskt slut för Goliath och Red Lady. Jag hoppas de får ett långt och lyckligt liv tillsammans med deras lilla föl.  Dela vidare om du också blev varm i hjärtat av den här historien.