Häst överges i stekhet värme och vill bara dö – tills djurhjältarna dyker upp i sista stund

När den här hästen hittades vägde den ungefär 130 kilo mindre än normalt.

Men han var också på väg att genomgå en fantastisk förvandling – tack vare några djurhjältar som såg till att ge honom såväl nödvändig vård som kärlek.

– Alla grät. Vi var så arga. Hur kan människor behandla detta vackra djur som skräp? Det var 40, 45 grader ute och han låg ner, han var på väg att ge upp, säger Laura Hoitsema på Paard in Nood Spanje i en intervju med Newsner.

De erbjuder skydd till hästar i Spanien som är i behov av hjälp. Och den här stackars hästen behövde verkligen detta. Han var i praktiken bara skinn och ben när hjältarna på Paard in Nood hittade honom övergiven.

– Vi gav honom lite vatten, men inte för mycket. Han hade varit ensam där i tre dagar.

Hästen klarade inte av att ställa sig upp

Den uttorkade hästen försökte ställa sig upp på sina ben, men klarade inte av det för egen maskin. Han behövde sina räddare för att bära upp hans vikt.

– Den här stackars hästen var så glad att se oss. Det var som om han kände att, till slut hittade de mig.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Facebook

När hästen vägde in på ungefär 180 kilo var det ungefär bara halva den vikt som han borde uppbådat, och han kunde alltså heller inte stå upp själv. Så de modiga hjältarna bar honom in i en skåpbil, för att sedan köra den sjuka hästen till djurskyddscentret.

– De tog med honom in, och då föll han ner direkt. Han hade lungfeber. Han hade runt 40 graders feber. Hans lungor var helt infekterade.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Facebook

Veterinären sydde ihop honom och behandlade hans åkomma – men hästen var trasig på insidan.

I ett försök att muntra upp honom presenterades hästen för ett sto. Och efter att ha fått kärlek, omsorg och motivation från sin nya kompis, började han sakta men säkert få sin vikt tillbaka.

– När han kunde stå upp på egen hand hade det gått två månader. Han blev en häst igen på tre månader, steg för steg.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Facebook

Under denna tid gick Unique, som hästen namngetts till, från 180 kilo, nedbruten och svag – till 360 kilo och kunde nu springa runt fritt!

– Oh, han är min bästa vän. Det är så fint. Han har verkligen öppnat upp och älskar människor. Han bor i vår park nu där han har sin egen grupp. Och han är bossen över dem alla och så älskvärd. Om man ropar på Unique, så kommer han. Och han säger alltid ”tack”. Det är så fint.

Nu lever Unique sitt bästa liv på farmen där han samtidigt hjälper andra skadade hästar att läka på samma vis som han en gång fick göra.

Se hans ofattbara resa i det inspirerande videoklippet nedan:

Woman rescues horse abandoned in 115°F

The defeated horse had completely given up – These people deserve all the praise in the world👏❤️

Posted by We Love Animals on Wednesday, March 6, 2024

Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva den godhet som dessa människor visat – efter att ha hjälpt denna otroliga häst. Tack till er djurhjältar!