Här överraskas äldreboendet – med finbesök av ponnyn Rasken: ”De gamla blir väldigt glada”

Djur är verkligen fantastiska! De gör oss glada, de får oss på gott humör och många gånger är de våra bästa vänner.

Att komma hem till sin älskade hund efter en dag på jobbet är underbart. Det spelar egentligen ingen roll om man bara varit borta i 15 minuter, hunden blir alltid glad.

Ponnyn Rasken är en annan som sprider enorm glädje. Fortsätt bara att kika här nere så kan du se när han överraskare ett äldreboende.

På ridskolan Dunebo har Katharina Raab och Sabina Sibbesson under flera års tid arrangerat ponnybesök på ett äldreboende i Mörrum.

Katharina Raab jobbade själv på äldreboendet förut och för 5 år sedan startade hon traditionen med ponnybesök, det skriver Hippson. 

Och nu, för alltså femte året i rad, var det dags för att överraska de boende med ponnybesök igen.

Ponnyn Rasken traskade in på äldreboende i Mörrum och gick runt och hälsade.
– Rasken är 19 år nu och reds på äldreboendet av Lilja Sibbesson. Rasken är världens bästa ponny. De gamla blir väldigt glada när han kommer, man ser att det lyser upp i ansiktet på dem och alla vill klappa honom och känna på den mjuka mulen. Det är en underbar känsla att se deras reaktioner, säger Katharina till Hippson.

Foto: Youtube

Rasken tycker speciellt om att äta pepparkakor och under årets besök fick han också smaka på en skumtomte, berättar Katharina för Hippson.

Jag tycker att det är underbart att se de boendes reaktion är Raskens kommer på besök. De ser så glada ut, och Rasken ser ju också ut att tycka att det är mysigt.

Ett underbart initiativ är det här! Här nedanför kan du se videon från Raskens besök.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/T45PWvMaIUk” /]

Dela gärna med dina vänner om du också tycker att att det här var ett fint initiativ!