Häst sexuellt utnyttjad av man – nu vill ägaren ha hjälp

Natten till tisdag blev ett sto utsatt för ett sexuellt övergrepp i ett stall i Uppsala. Allt fångades på film genom kameraövervakning, och nu vill den förtvivlade ägaren ha hjälp att få fast den skyldige.

Hästägaren Agnes Mårs har kameraövervakning i sitt stall i Uppsala län. På nätterna sätter hon larm med jämna mellanrum för att titta till hästen på skärmen, och det var under tisdagsnatten som hon gjorde en chockerande upptäckt genom kameran. En man gick omkring inne i hästboxen, och sedan gjorde han det vidriga.
– Jag hade ju ingen aning om vad han hade gjort där ute, eller om stoet eller fölet tagit skada. Så jag spolade tillbaka filmen och tittade vad han höll på med. Då såg jag det, säger Agnes till SVT.

Polisen vill ha hjälp att hitta den skyldige

På filmen ser man tydligt hur mannen ofredar det dräktiga stoet sexuellt.
– Det är så sjukt. Helt fruktansvärt. Jag fattar inte, säger Agnes till SVT.

Foto: Shutterstock

Videon ligger ute på internet

En anmälan om djurplågeri har upprättats, och polisen hoppas nu att de ska hitta den skyldige med hjälp av allmänheten. Då filmen från kameraövervakningen finns ute på internet.

Foto: YouTube

Att någon kan göra så såhär mot ett djur är både fruktansvärt och vidrigt. Hjälp polisen att Dela inlägget så att de kan få in tips om vem denna person kan vara. Det får inte hända fler.