Fölet vågar inte hoppa över muren – då visar mamman prov på sin modersinstinkt

En förälders viktigaste uppgift är att uppfostra sina barn. Förutom att ge barnet all den kärlek man kan ska de också lära sig om respekt och skilja saker från gott och ont.

Vissa saker inkluderar även träning, precis som i djurvärlden där mammor och pappor lär sina ungar om att exempelvis jaga eller gå ner för trappor.

För det här fölet skulle en sådan sak handla om att hoppa över ett litet hinder – och tur var att mamman ville hjälpa till.

Att växa upp är inte alltid lätt. Det bevisar inte minst sagt det här fölet som inte riktigt vågar hoppa över en liten mur.

På andra sidan står nämligen mamma – och som vilket djur eller människa som helst vill vi ha våra föräldrar så nära som möjligt.

Bildkälla: Youtube

Fölet vågade inte ta det stora klivet att hoppa över den lilla stenmuren, även fast den bara var någon halvmeter hög.

Men som många mammor och pappor runt om i djurriket måste de hjälpa sina barn att lära sig.

Bildkälla: Youtube

Ville hjälpa till

Stoet hoppade över till fölets sida och tog den under sina vingar. I stället för att bara titta på och se när fölet misslyckades om och om igen kom hon till dess räddning och visade hur det skulle gå till.

Tillsammans gick de längre bort från muren och tog fart tillsammans.

Bildkälla: Youtube

Mamman hoppade över – och tätt därefter tog det modiga lilla fölet sats och klarade hoppet. Som tur var fanns en person i närheten som filmade det hjärtevärmande agerandet.

Det är verkligen en av de sötaste lektionen jag har sett på länge – och den visar inte minst hur stor kärleken mellan stoet och hennes föl är.

Bildkälla: Youtube

Förhoppningsvis kommer mamman fortsätta hjälpa sitt föl med alla livets utmaningar, oavsett storlek.

Men med tanke på vad du ska få se i klippet nedan har jag inte som helst tvivel på att hon alltid kommer finnas där för sitt älskade barn.

Vilket otroligt fint agerande av mamman. Dela artikeln om du håller med!