Familjen förlorade allt i branden – återvänder och hittar det otänkbara i ruinerna

Laura Ringenberger tvingades fly för sitt liv tillsammans med sin familj – när huset brann ner till grunden i skogsbränderna i Kalifornien i oktober.

Men innan de sprang ut tittade hon ut på bakgården. Där brukade familjens utekatt, som heter Kitty Kitty Star, vara ute och leka. Laura tittade och skrek men ingen katt syntes till.

– Jag ropade efter henne i 20 minuter men hittade henne inte. Jag var orolig över att aldrig få se henne igen, säger Laura till Love Meow.

Hon hade inget val – och tvingades rusa ut ur huset.

Situationen var förstås livsfarlig för hela familjen – och de tvingades fly för sina liv. Men mamma Laura var förstås förkrossad. Katten var ju hennes älskade fyrfota familjemedlem och nu trodde hon förstås det värsta. Att hon aldrig skulle få krama om sin katt igen.

Familjen lyckades som sagt fly, men de hade förlorat allt i branden. Det var högst oklart om också katten hade hunnit iväg, eller brunnit inne i huset. Hela huset förstördes i branden, och kvar fanns till synes bara resterna av en skorsten.

Laura Ringenberger

Laura trodde inte att katten hade överlevt, men ville desperat ta reda på hur det hade gått. När hon hade satt sig själv och familjen i säkerhet återvände hon till huset, tillsammans med en reporter från tv-kanalen ABC som bevakade skogsbränderna i Kalifornien som hittills krävt över 40 människoliv och fördrivit tusentals familjer från sina nedbrunna hem. Laura frågade om reportern kunde ta med henne till familjens nedbrunna hus.

De tog bilen till huset och när de kom fram började Laura genast ropa efter sin älskade katt. Hon vandrade på gården och ropade: ”Här är vi, kitty, kitty!”.

Efter ett tag såg de något röra sig – och Laura bad reportern att hålla sig lite på avstånd. Det var katten!

Mirakulöst nog hade hon överlevt branden, och fanns kvar i sitt gamla hem.

Laura Ringenberger

– Hon kom fram efter runt 20 minuter. Jag ropade efter henne ett tag och till slut hörde jag henne långt borta, som ett gråtande ljud. Det var väldigt surrealistiskt. Att hon var okej, och att hon verkligen var där… Det var ett galet ögonblick, säger Laura till Love Meow.

Laura blev förstås överväldigad. Hon tog genast upp den lilla katten och pussade på henne.

Här kan man se det hjärtevärmande ögonblicket fångat på film: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FABC10tv%2Fvideos%2F10155261139650000%2F&show_text=0&width=560″ /]

Detta är ett bevis på att hoppet är det sista som överger oss!

Dela gärna vidare om du också blev berörd av denna historia!