Döv kille adopterar döv valp och lär honom teckenspråk – deras kommunikation smälter tusentals hjärtan

Att skaffa hund är ett stort åtagande, speciellt om man ska ta hand om den ensam. Det kräver engagemang och stort ansvar för att uppfostra en hund och se till att den lyssnar. Så ni kan tänka er att den här killen stod inför en utmaning när han adopterade en döv hund. 

Till saken hör att den nya hundägaren var döv även han. 

Emerson är en bedårande liten labrador-blandras som inte gör en fluga förnär. Ändå hade han svårt att hitta ett hem som ville ta emot honom, på grund av att han är döv. 

I mars 2019, när Emerson var 12 veckor gammal delade Lindsay Powers en annons på Facebook där hon skrev att lille Emerson söker ett kärleksfullt hem. Vanligtvis hade en sådan annons fått massvis med svar, men det faktum att Emerson var döv gick emot valpen. 

“Hej! Jag heter Emerson, jag är en 12 veckor gammal svart labblandning som letar efter mitt eviga hem. Mina bröder och systrar har redan hittat hem men jag letar fortfarande. Min fostermamma tror att det beror på att människor vet att jag är döv, och det gör människor nervösa, men hon vill att alla ska veta att det faktum att jag är döv är det MINSTA bekymret! Du förstår när jag bara var en liten valp släpptes jag av vid ett hundhem i några dagar innan de underbara människorna på NFR räddade mina syskon och mig. 

Strax efter att vi räddats började jag få anfall och ingen kunde förstå varför. Läkarna testade mycket på mig och kunde inte hitta någon anledning. Som om det inte var illa nog slutade jag med Parvo! Snacka om att jag hade det tufft!! Men de underbara människorna på NFR gav aldrig upp, och de kämpade och kämpade för mig tills jag var frisk”, lyder Facebookinlägget.

Lärde hunden teckenspråk

Adopted. Update 3/14: Emerson is still looking for his forever home 🙁 please keep sharing this sweet boy deserves…

Posted by Lindsay Powers on Tuesday, March 5, 2019

Inlägget träffade rakt i Nick Abbots hjärta. Till skillnad från många andra såg inte Nick funktionsnedsättningen som ett hinder. Tvärtom. Nick vad själv döv, och visste hur det kändes. 

Nick tänkte att om man kan lära hundar andra kommandon så borde man likväl kunna lära dem teckenspråk. Och mycket riktigt, det kunde man. 

“Det var ödet”

Lille Emerson flyttade in hos Nick, som lärde honom teckenspråk så att de kunde förstå varandra. 

Idag är de bästa vänner, och när folk ser dem tillsamma smälter deras hjärtan. 

“Det var ödet”, säger Nick. 

”Bandet vi delar är verkligen speciellt”, berättar Nick för WABI.