Kvinnan hittar döende häst i diket, tittar närmare och gör fasansfull upptäckt i ögat

Alla har vi nog haft ett ögonblick som vi kan kalla ”ödet”. Antingen om det har varit att vi träffat vår framtida bästa vän, kanske ett tillfälle som gav ett jobb eller för att några saker stämde överens för att vi fick den där hundvalpen vi alltid velat ha.

För Kelsey var det ögonblicket inget roligt sådant. På väg hem från en loppmarknad tillsammans med sin mamma hittade hon en häst vid vägkanten, som mådde allting annat än bra.

Kelsey gick närmare och insåg att hästen höll på att dö. Men vad som skedde därnäst är någonting som många kallat just för ett sådant ögonblick. Ödet.

Kelsey och hennes mamma hade varit på en loppmarknad i den amerikanska delstaten Illinois. Men i stället för att på vägen hem köra den vanliga vägen valde mamman att ta en annan väg.

Tog ny väg hem

Det skulle visa sig att den nya vägen hem skulle innebära konsekvenser. Plötsligt fick de syn på någonting i diket bredvid vägen som chockade dem.

Bildkälla: Youtube/TravisAProbst

Kelsey satt och tittade på landskapet utanför medan hennes mamma körde. Men av en slump tittade hon mot gräset bredvid vägen i precis rätt läge för att notera att någonting låg där.

Kelsey bad mamman att stanna bilen och hon gick ut. Och när hon kom fram det hon sett gav det henne kalla kårar längst med hela ryggraden.

I diket låg en häst, som inte var mycket mer än skinn och ben. Det stackars djuret var helt utmattad och såg ut att ha väldigt ont.

Hittade häst i diket

Kelsey och hennes mamma hade inga ord för vad de tittade på. De hade aldrig någonting sett någonting liknande, men de visste att de inte bara kunde lämna hästen att dö.

De hjälpte den upp på benen, någonting som inte direkt var en enkel uppgift men till slut lyckades dem.De försökte hjälpa hästen upp på det stora flaket bak på bilen, men den stackars hästen var alldeles för rädd.

Bildkälla: Youtube/TravisAProbst

Kelsey insåg att hon inte bara kunde lämna hästen där. De hade trots allt hjälpt den upp på benen och att bara åka iväg kändes alldeles för grymt.

Gick 14 kilometer hem

När hästen nu inte ville gå upp på flaket bestämde sig Kelsey för någonting annat. De skulle ta en promenad hem.

Kelsey började leda den längst vägen och gick sakta men säkert hem. Det var runt 14 kilometer hem till familjens hus, men de hade inte bråttom. Det viktigaste var bara att hästen fick gå i sin egen takt och att den insåg att det var en god människa som bara ville hjälpa till.

Bildkälla: Youtube/TravisAProbst

Bara för att Kelsey till slut kom hem med hästen var saker och ting inte bra. Den hade fortsatt väldigt ont och var i ett dåligt skick.

Det var viktigt att den fick medicinsk hjälp och lite mat i magen, då den var väldigt mager. Det gick till och med att se benen under skinnet och på ryggen syntes resterna av piskslag.

Inflammationer och sår

På benen hade hästen stora sår samtidigt som den fått inflammationer i båda ögonen. Kelsey kunde inte förstå att någon kunde behandla ett djur på ett sådant hemskt sätt. Och även fast hon räddade den från diket visste hon inte om den skulle överleva.

Oavsett vad beslutade sig Kelsey för att ta sig an utmaningen. Hon vakade över hästen och var i stallet både natt och dag i fyra dygn för att se till att den fick all kärlek och stöd för att återhämta sig.

Bildkälla: Youtube/TravisAProbst

Varannan timme ringde klockan och hon gick då in för att titta till sin patient.

Gav allt för hästen

Kelseys mamma hittade knappt ord för vad hennes dotter gjorde för hästen.

Den fick namnet Sonny och efter ett par dagar såg Kelseys hårda jobb ut att löna sig. Hon fortsatte ta hand om sin nya familjemedlem – och hästen återhämtade sig fullt ut.

Bildkälla: Youtube/TravisAProbst

Återhämtade sig fullt ut

Om någon skulle ifrågasätta att ödet finns kommer jag framöver ta upp exemplet med Kelsey och hästen Sonny. Hade hennes mamma tagit en annan väg hem hade de aldrig träffats och kanske hade Sonny dött redan den natten?

I stället blev de två vänner och familjemedlemmar – på en plats där han fick all den kärlek och stöd han behövde.

Se mer av den fantastiska historien med Kelsey och Sonny i spelaren nedan:

Kelsey är verkligen helt fantastisk som tog hand om Sonny när han behövde hjälpen som allra mest. Snälla, dela vidare artikeln för att hylla hennes vackra insats för att ge hästen en ny chans i livet!