Hunden vet att den ska dö – när brevbäraren förstår att hon har en sista önskan kan jag inte hålla tårarna borta

.

Hundar kan verkligen förändra människors liv – det fick brevbäraren Fernando erfara.

Varje gång han är ute på sitt pass brukar han ha med sig en liten påse med hundgodis som han delar ut till hundarna i grannskapet. Det låter som en riktig toppenkille, eller hur?

Hur som helst så skulle han som vanligt dela ut post på sin arbetsdag när han kom fram till hunden Gretchens hus.

Men den här dagen var inte som andra dagar.

Fernando märkte direkt att det i stället stod en liten påse med hundgodis åt honom vid dörren. Där fanns också en lapp med ett budskap som krossat hjärtan över hela världen efter att den också postats på sociala medier, rapporterar New York Post.

Fernando möttes nämligen av ett brev tillhörande godispåsen. På den hade hundens familj skrivit ett meddelande till brevbäraren, som de visste hade ett mycket gott öga till hunden Gretchen.

Brevbäraren skickade ett foto på godispåsen och brevet till sin dotter och skrev i ett sms: ”Åh fick just veta att en av mina vänner gick bort i går… Gretchen var en stor schäfer men hon var verkligen en nallebjörn”.

Hundens sista meddelande till brevbäraren

I brevet som familjen hade lämnat till brevbäraren stod det så här:

”Gretchen gick bort igår. Hon bad mig fråga dig om du kunde dela hennes godisbitar som hon aldrig fick njuta av med de andra hundarna på din sträcka genom grannskapet. Hon tyckte alltid om att du kom till dörren och var alltid så glad att få ett mellanmål från dig. Tack, från Cimino-familjen.”

Brevbärarens dotter tyckte alltså att detta var så hjärtskärande att hon lade upp detta på Twitter. Det fick snart hundens familj syn på och svarade då henne genom att skriva: ”Min fru och jag fick höra att Gretchens brev till Fernando fanns ute på Twitter. Jag måste berätta hur mycket det har betytt för oss att se hur mycket kärlek och stöd ni har visat vår tjej. Hon var den absolut bästa.”

Gretchen kom till huset när hon var två år och blev en självklar del av familjen. Hon var adopterad från ett djurhem och familjen skulle nu vilja skicka med en önskan till alla som läser detta: Adoptera husdjur!

Hundratusentals gillar och delar inlägget

Tusentals människor har berörts av den fina historien mellan brevbäraren och schäfern. I skrivande stund har över 800 000 personer gillat och/eller delat inlägget om de underbara vännerna. De fick sannerligen några fina års vänskap!

Här nedanför kan man också titta på ett gammalt videoklipp på hur det brukade se ut när Gretchen välkomnade sin vän brevbäraren till huset.

https://twitter.com/DeCuervo2/status/1113691315366240261

Vila i frid, fina Gretchen! Dela gärna inlägget vidare för att sprida familjens vilja, om att fler ska adoptera husdjur från djurhem i stället för att köpa nya.