Den här gorillan orsakar uppståndelse bland folk – när han vänder sig om förstår jag varför

Den här gorillan orsakar uppståndelse bland folk – när han vänder sig om förstår jag varför

Det är alltid lika kul att titta på roliga klipp på olika djur på nätet. Detta kan verkligen lätta upp även den mörkaste av dagar. Man blir så glad när man får se deras sprallighet och tokerier.

Det kryllar av videor på hundar och katter på nätet, men det finns även gott om djur både från när och fjärran att upptäcka!

Ta bara gorillor till exempel: Deras uppträdande som ibland kan påminna om vårt eget. Det ser ut som att de är lite mindre vilda än andra djur, tack vare att de enligt vissa är så lika människan.

Det här är en 27-årig gorilla som lever i Port Lympne Wild animal Park i den engelska staden Kent. Han heter Ambam och lever där sedan många år tillbaka där de kan ta hand om honom. Först och främst måste vi poängtera att vi helst ser att vilda djur ska vara där de hör hemma – i det fria. Men i Ambams fall får vi anta han blir omhändertagen, är bland vänner och att det är för en bra sak.

För nio år sen filmades han när han gjorde något som verkligen förde tankarna till oss människor. Klippet har sedan dess visats massvis med gånger på nätet.

Vad han gör?

Tja, han tar sig några steg och går på sina bakben. Precis som en människa.

Ta nu en titt på videoklippet nedan och se hur han rör sig. Naturen är bara fantastisk!

Dela gärna vidare om du också fascineras av naturen och alla dess arter.