Bonden hör konstiga ljud från stallet – öppnar dörren och möts av det otroliga

Hästar är faktiskt ett av mina favoritdjur. Jag har aldrig ägt någon själv, men gick på ridskola när jag var yngre och älskade att umgås med dessa mäktiga djur. En dröm jag har är att någon gång driva ett eget stall och kunna rida ut i skogen på min häst när jag vill.

Liz Mitten Ryan har uppfyllt just denna dröm. Hon driver en stor hästgård som kallas Equinisity. Hon är väldigt duktig på att ta hand om sina hästar och ser till att de mår riktigt bra.

Men en dag hörde ett konstigt ljud från en av sina lador och gick för att titta. Hon kunde knappt tro vad det var hon såg och började genast att filma.

För att förstå bakgrunden till den här händelsen måste jag först berätta vad det är som är så fantastiskt med Liz gård Equinisity. Den är nämligen öppen för besökare och människor från hela världen kan komma och testa på hur att leva nära naturen och hennes hästar.

Hästarna har väldigt stora ytor att röra sig på och är trygga och glada. De älskar att vara ute.

Men just den här dagen hade alla hästar gått in i en lada, trots att det var soligt och skönt där ute. De hade precis ätit och ville helt enkelt smälta maten i skuggan en stund. Flera av dem passade på att släppa väder samtidigt, och det var det ljudet som Liz hade hört utifrån…

Det är inte ovanligt att hästar vilar och sover i grupp, men de måste vara helt avslappnade och trygga med varandra och omgivningen. Ofta stannar en av dem vaken för att hålla vakt. Men just den här dagen verkar de snarare mysa tillsammans än att sova!

Jag vill bara förtydliga att ingen av hästarna i klippet nedan har några sjukdomar eller andra magproblem, de behöver helt enkelt bara lätta lite på trycket ?

Du kan se Liz film på de pruttande hästarna här nedan.

Om du vill se mer av hur hästarna och de andra djuren på Liz gård lever så kan du göra det här.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/RMJsqXzz5zs” /]

Jag önskar att alla hästar kunde ha det så bra som hästarna på Liz gård. Dela gärna den här underbara filmen så fler kan se den!