Majestätisk hingst inser att han har kossornas uppmärksamhet – titta nu när han vänder sig om

Ni vet hur mötet mellan olika typer av djur kan vara helt fantastiskt att få se från håll?

Det här är just ett sådant ögonblick.

Möt hästen Koning – en magiskt vacker frieserhäst som bor i Storbritannien. Koning betyder kung på holländska, och en dag fick hagens konung syn på sina grannar när han tittade över stängslet. Där hade massor av nyfikna kossor samlats – och de verkade oerhört intresserade av den stora hingsten.

Hästen vände sig om och gick med stadiga, galopperande kliv mot korna som var väldigt nyfikna på vad som skulle hända. Det var då han bestämde sig för att bjuda dem på en liten show de sent ska glömma!

Foto: Youtube

Det är en minst sagt härlig syn. Djur som travar under bar himmel i det fria – i grönskande gräs en sommardag. Hästen Koning verkade dock vilja göra dagen lite mer intressant för sina grannar…

Han gick fram för att hälsa på dem och korna stod nyfiket kvar vid stängslet, avvaktandes för att se hästens nästa drag. Det är lätt att förstå dem, för den här hästen är verkligen elegant och svår att slita sig ifrån. En riktigt majestätisk hingst – som dessutom har en oanad talang.

Foto: Youtube

Han är nämligen en fena på att dansshowa spontant i hagen. Ta en titt på videoklippet här nedanför där hästen visar sina danssteg framför de nyfika, fina kossorna:

Dela gärna vidare om du också tycker om hästar och kor!