Hjärtlösa ägaren vill avliva sin fullt friska katt – förklaringen får veterinären att se rött
Katten Lulu

Hjärtlösa ägaren vill avliva sin fullt friska katt – förklaringen får veterinären att se rött

Att ha ett husdjur är ett stort och ansvarsfullt åtagande, men alltför många ägare ger upp sina husdjur för mindre olägenheter och vissa försöker till och med få dem avlivade.

Det var fallet för en stackars katt som nästan avlivades på grund av ett mindre medicinskt problem. Men tack och lov blev katten Lulus liv skonat och nu letar hon efter ett nytt hem.

Lulu, en 13-årig himalayakatt, togs till en veterinär förra året av sina ägare som ville att hon skulle avlivas, enligt den amerikanska tidningen People.

Anledningen: Lulu kissade utan att använda kattlådan.

Var helt frisk

Veterinären undersökte katten och fann att hon var vid god hälsa och vägrade att avliva henne. Veterinären uppmanade istället ägarna att skriva över ägandet av Lulu.

Efter att ägarna gick med på det tog veterinären Lulu till djurskyddshemmet Dutchess County SPCA.

Skyddspersonalen insåg snart att det fanns en anledning till att Lulu inte använde kattlådan: hon hade urinkristaller, ett vanligt problem bland katter av hennes ras.

– Problemet löstes med en enkel dietförändring. Sedan hon har varit här har hon inte haft några problem med kattlådan, sa Lynne Meloccaro, VD för Dutchess County SPCA, till People.

Det är hjärtskärande att tänka på att Lulus tidigare ägare nästan hade låtit avliva denna vackra katt över ett så litet medicinskt problem som lätt kunde ha lösts.

Djurskyddshemmet uppmanar människor att utforska andra lösningar innan de tillgriper dödshjälp.

– Ditt husdjur vill inte lämna dig – ge inte upp dem förrän du har utforskat alla alternativa lösningar för att hjälpa dem, sa Lynne Meloccaro till People.

Lulu söker ny familj

Men tack och lov var Lulus liv skonat, och nu letar den här söta äldre katten efter ett nytt, kärleksfullt hem att tillbringa sina dagar i.

Hennes adoptionssida säger att hon letar efter ett lugnt hem med en varm säng att krypa upp i. Hon är bra med barn över 12 år men inte bra med andra katter, och skulle klara sig bäst som det enda husdjuret i hushållet.

Intresserade ägare kan ansöka online. Men man kommer att behöva träffa Lulu personligen på härbärget i Hyde Park, New York för att ha en chans att adoptera henne.

Det är hjärtskärande att någon skulle försöka få sitt husdjur avlivat så här, men vi är glada att Lulus liv räddades och att hon är i goda händer.

Vad tycker du om att vissa människor behandlar djur så illa? Dela gärna med dig av dina tankar i en kommentar!