Gatuhunden Arthurs liv blir Hollywoodfilm – nu berättar husse om känslorna: ”Helt fantastiskt”

Det finns redan dokumentärer och böcker om honom.

Hunden Arthur som gick från gatuhund till att slå följe med det svenska multisportlaget under VM i Ecuador 2014 fick uppmärksamhet över hela världen.

Nu står det klart att Arthurs liv kommer bli film.

 

 

Det finns askungesagor som nästan är för bra för att vara sant. Och det är nog precis så som man kan beskriva gatuhunden Arthur.

Historien om hur en gatuhund började följa efter Mikael Lindnord och hans lagkamrater, efter att ha fått smaka en köttbulle när gruppen tog en paus är nu närmast legendariskt.

Efter det följde Arthur med teamet överallt när de löpte, cyklade och paddlade på hög höjd. Gatuhunden som hittills inte hade fått ett namn fick nu namnet Arthur.
En berättelse som sedan VM i Ecuador 2014 har beskrivits i flera dokumentärer och böcker.

Men fantastiska Arthur ska nu fått sitt största uppdrag hittills: Hans liv blir en Hollywoodfilm.

– Jag kommer att vara på plats hela tiden när det spelas in. Om det blir så att vi flyttar med hela familjen under några månader så är det klart att han hänger med också. Men vi kommer inte att flyga runt Arthur som om han vore ett cirkusdjur, säger Mikael till Sydsvenskan.

Hollywoodstjärnan kommer porträttera Mikael

Mikael själv kommer porträtteras av ingen mindre än själva Mark Wahlberg.

– Mark Wahlberg är ju en av de skådespelare man följt hela sitt liv. Jag har alltid tyckt att han varit riktigt bra och en av mina favoritskådespelare. Att han nappar direkt när han får erbjudandet är helt fantastiskt, säger han.

Mikael kommer förutom porträtteras i filmen även agera som exekutiv producent.

Åh va härligt Arthur! Du är en fantastisk unik hund! Vi längtar så tills filmen kommer!