Väldigt få vuxna kan se den stora katten i bilden – klarar du det?

.

Djuren på den här planeten måste vi alla vara rädda om. Det finns arter som är utrotningshotade såväl som husdjur i alla dess olika slag.

Oavsett vilket djur det handlar om, så väcks alltid mitt intresse. Särskilt intressant kan det vara med lite mer exotiska djur som man kanske inte ser i verkliga livet varje dag. De vilda kattdjuren som finns ute i världen tillexempel är både vackra men också farliga.

På håll är det dock häftigt att få se dem. Och tack vare fotografer som Saurabh Desai får vi som kanske aldrig skulle komma i närheten av ett sådant djur som snöleoparden i det vilda, en liten glimt av hur det kan se ut.

Men när Saurabh nyligen lade upp en av sina bilder från en plåtning han genomförde i norra delarna av Indien, närmare bestämt i Spiti Valley, blev många förbryllade, rapporterar djursajten The Dodo.

https://www.instagram.com/p/BvTJXEvj5-o/

Saurabh hade nämligen hittat en snöleopard uppe bland klipporna. Men den var noga kamouflerad… Många skriver i kommentarsfältet att de tyckte det var väldigt svårt att hitta kattdjuret i bilden – kan du?

Ta nu en noggrann titt på bilden här nedan:

https://www.instagram.com/p/BwHZBkrj3aP/

Såg du kattleoparden? Inte?

Okej, vi tar det igen… Ser du den nu? Scrolla annars ned litet till för svaret!

https://www.instagram.com/p/BwHZBkrj3aP/

Häruppe befinner sig det stora kattdjuret – och stirrar rakt in i kameralinsen.

Foto: Instagram/Visual poetries
Foto: Instagram/Visual poetries

Saurabh tar mycket fotografier i naturen och de är alla lika fantastiska! Litet senare fångade han kattdjuret i luften! Häftigt, inte sant?

https://www.instagram.com/p/Bw3S3ErDdhJ/

Snöleoparden har en kroppslängd på mellan 0,9 till 1,3 meter och väger in på 25-75 kilo. Den lever på höga höjder i bergsregioner i Himalaya och Centralasien.

https://www.instagram.com/p/BwjOM5SD4SD/

Var du en av dem som klarade av att se snöleoparden i bilden? Dela i så fall vidare och utmana dina vänner!