Tjurfäktning blir tillåtet igen på Mallorca – efter förbudet

Nu kommer tjurfäktningen tillbaka på Mallorca, trots att förbudet infördes för två år sedan.

Anledningen ska vara att en arena firar 90-årsjubileum och därför ska en stor tjurfäktningsgala att hållas, enligt Expressen.

Den spanska nationalsporten ”tjurfäktning” har varit tradition i många år. Men 2017 infördes ett förbud mot tjurfäktning i Katalonien och på Kanarieöarna.

Beslutet var välkommet

Ett beslut som låg Joanna Swabe, EU-chef för djurrättsorganisationen ”Humane Society International”, varmt om hjärtat.

– Att håna och döda tjurar som underhållning är ett brutalt tidsbrott, så detta är en mycket glädjande seger för empatiskt beslutsfattande, sa hon då till Daily Express.

Foto: Shutterstock

Lagen var ”otillräcklig”

I staden Palma på Mallorca har tjurfäktningen varit en årlig tradition, men de är inte ensamma. Många andra städer på Mallorca hade haft tjurfäktning. Men det är i Palma som domstolen dömde ut lagen som ”otillräcklig” och ”grundlagsvidrig” i december förra året. Och i och med att arenan arenan ”Coliseo Balear” i staden Palma firar 90 år, har lagändringen gått igenom. Det gör att tjurfäktningen tar fart igen på Mallorca, enligt Expressen.

Tjurfäktningen är tillbaka på Mallorca

Tjurfäktningen kommer att hållas den 9 augusti i Palma. Än så länge finns ingen information om att andra ställen på Mallorca kommer att ta efter.

När vi äntligen har kommit så här långt, känns det vemodigt att ta bort en lag som räddar dessa djur.

Vad tycker du om beslutet? Tveka inte att sprida det här vidare för att stå upp för tjurarna som far illa i fäktningen.