Omärkt trälåda stod på flygplats i 7 dagar: När den öppnades avslöjades det fruktansvärda

Flygplatser är nästan lite en egen stad. Det myllrar av människor som är på väg någonstans, det finns restauranger, affärer och det är aldrig lugnt och tyst.

Människor som missar flyg, människor som tappar bort varandra och väskor som försvinner.

Det gäller verkligen för alla på flygplatsen att samarbeta för att ett plan ska komma iväg till sin destination över huvud taget.

Dessutom måste säkerhetspersonal och tull hålla koll så att inga otillåtna föremål kommer in i landet.

I mars förra året då personalen på Beirut-Rafic Hariris internationella flygplats i Libanon fick syn på en märklig låda.

Lådan var 42 centimeter hög och hade massor av stora hål på sidorna.

På en lapp stod det att lådan skulle till Syrien.

Förutom flygfraktsedel och ett nummer stod det inget mer på lådan.

Bristen på märkning hade gjort att lådan blivit stående på flygplatsen i sju dagar. Men tillslut fick lådans udda utseende flygplatspersonalen att reagera.

När lådan tillslut kunde öppnas efter ett domstolsbeslut, avslöjades innehållet.

I lådan låg tre sibiriska tigerungar. Men det var knappt att de levde efter sju hela dagar i lådan utan varken mat eller vatten.

Posted by Animals Lebanon on Friday, March 17, 2017

”Ingenting antydde att lådan skulle innehålla tigrar eller ens levande djur”, skriver djurrättsorganisationen Animals Lebanon på Facebook.

De tre tigerungarna hade kommit med ett flyg från Ukraina och skulle troligtvis fraktas vidare, och säljas, till ett zoo i Syrien.

Efter den hemska upptäckten krävde dock djurrättsorganisationen Animals Lebanon att djuren skulle hamna i deras vård – och med hänvisning till tigrarnas dåliga hälsa och välbefinnande utfärdade en domare ordern om att ungarna skulle släppas, skriver Telegraph.

Tiger
Facebook / Animals Lebanon

Hade inte blivit vaccinerade

Animals Lebanon flög genast in en veterinär för att undersöka tigrarna, som inte hade blivit vaccinerade och där dessutom bara en av tre ungar hade blivit chippade trots att alla enligt lag hade behövt vara det för att få transporteras.

Med kärlek och omsorg förbättrades tigerungarnas tillstånd – men läget var fortsatt kritiskt.

Sibiriska tigrar, som är listade av IUCN som en starkt utrotningshotad art, är hett eftertraktade på svarta marknaden och det zoo i Ukraina som sålde tigrarna krävde genast att få dem tillbaka.

”Stora kattdjur kan vara värda tiotusentals dollar på svarta marknaden. Ägaren kämpar för att få dem tillbaka, och vi kämpar för tigrarna”, skriver Animals Lebanon på Facebook.

I början av maj kom så glädjebeskedet: Myndigheter i Libanon hade beslutat att tigerungarna inte skulle skickas tillbaka till sin ägare utan stanna i fortsatt förvar hos Animals Lebanon.

Ministry moves to confiscate tigers!The decision of the Ministry of Agriculture is out – the three tiger cubs should…

Posted by Animals Lebanon on Tuesday, May 2, 2017

”Tack för all er hjälp med att göra detta möjligt. Så många människor gjorde mer än tillräckligt för att göra rätt och för att tigrarna skulle hindras från att hamna på svarta marknaden!”, skriver Animals Lebanon på Facebook.

Det enda som återstår nu är beslut om att skicka ungarna vidare till ett skyddsområde för tigrar!

Här kan du se ett videoklipp om tigrarna:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAnimalsLebanon%2Fvideos%2F10156000833739922%2F&show_text=0&width=560″ /]

Hade det inte varit för djurrättsorganisationen hade tigrarna kunnat säljas på svarta marknaden och förmodligen gått ett mörkt öde till mötes.

Dela vidare den här historien för att uppmärksamma alla på vilket otroligt jobb djurrättsorganisationer gör – och för att visa varför de måste få fortsatt stöd och hjälp för att rädda våra älskade djur!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/HJ6VSNQDYKPoMXXVN3R_Wg5TAya3XQHjuRar7qzVTm1lyboiOTfSreL_0X86sltz?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”9:10″ /]