Sjöpolis ser något sprattla i havet, när de får ögonkontakt trycker de gasen i botten

Djur är formade av historien och evolutionen. Vissa djur är anpassade till att bo på land, vissa att flyga i skyn och andra att simma i havet.

Men ibland sker det att djur letar sig ut på djupt vatten där de inte hör hemma. I det här fallet var det bokstavligt.

Polisen i Queensland, Australien fick ett samtal om någonting som simmade i havet, flera kilometer från land. De valde att direkt åka ut för att se vad som pågick – och tvingades till ett snabbt agerande.

Det var en helt vanlig dag på jobbet när sjöpolisen Gene Hill och hans kollegor fick ett nödsamtal.

Samtal om landdjur i havet

Någon hade sett ett djur simma långt från land och de beslutade sig för att snabbt trycka gasen i botten och åka ut mot öppet vatten.

– Vi behandlade det här samtalet lika akut som alla andra, säger Gene Hill till ABC.

Bildkälla: Facebook/Queensland Police Service

Gene och hans kollegor åkte ut på havet. Det var en vacker dag när solen strålade och vattnet relativt lugnt, något som gjorde att de enklare kunde lokalisera det de letade efter. Och inte långt därefter såg de en ljus skugga i vattnet.

Räddade djuret

Det visade vara en liten wallaby som letat sig ut på djupt vatten. Den såg utmattad och förvirrad ut, och Gene visste att de var tvungna att agera snabbt.

Bildkälla: Facebook/Queensland Police Service

Men innan de själva hann plocka upp det söta lilla djuret simmade den mot båten, som om den själv ville upp.

– Jag tror att den var lättad att någon plockade upp henne från vattnet. Hon gjorde inget motstånd alls, säger Gene till ABC.

Poliserna tog upp den i båten och virade in den i en varm säkerhetsbag, precis som de gjorde med alla djur och människor som plockades upp från vattnet.

”Kramade och klappade henne”

Gene har jobbat inom poliskåren i sju år och räddat åtskilliga människor och djur genom åren. Han visste hur man hanterade ett djur, eller människa, som varit i vattnet länge och var stressad.

Bildkälla: Facebook/Queensland Police Service

– Jag gav henne kramar och klappade henne hela vägen tillbaka till land och hon sa inte ifrån enda gång. Jag tror hon var glad över uppmärksamheten.

Wallabyn, som fick namnet Dawny, sågs om så att hon inte var skadad fysisk eller mentalt. Kort därefter kunde de släppa tillbaka henne i sin naturliga omgivning, utan oro för att hamna i havet igen.

Gene och hans kollegor är verkligen hjältar som räddade det lilla djuret.

Nu hjälps vi åt att uppmärksamma deras underbara agerande för att hålla människor och djur säkra genom att dela vidare artikeln!