Plågade varelsen hittas av djurhjältar – titta nu på hur den förvandlas 1 år senare

Om jag ber dig att tänka på en björn så kommer du förmodligen att tänka på ett majestätiskt djur med massor av härlig päls och som lever i det vilda.

Så var det inte riktigt för Eve. När hon först upptäcktes visste djurräddarna inte ens om hon var en björn. Hon var så himla pälslös, rosa och hade sår över kroppen. Hennes värdighet hade skalats av från kroppen, och det var svårt för djurräddarna att ens urskilja att Eve var ett av de stoltaste djuren på planeten.

Det var djurcentret CA Department of Fish and Wildlife som i Kalifornien, på julafton 2017, räddade det stackars djuret.

Sedan dess har det varit en lång resa för Eve, som nu fått återhämta sig på djurcentret.

UPDATE: You probably remember Eve, the "bare bear" who was almost unrecognizable and suffering from severe mange when…

Posted by The Humane Society of the United States on Thursday, December 27, 2018

Hon fick namnet Eve och den unga svarta björnen fick genast plats på The Wildlife Center. De insåg snabbt att hon led av omfattande hudsjukdom (mange) och hon var mindre än hon borde vara (troligen hade brist på mat lett till denna tragiska utveckling).

Lyckligtvis för Eve fick hon omfattande behandling mot lössen som hade fäst sig vid hennes hud, och regelbundna bad gjorde att hon så sakteliga började återfå sin päls.

https://www.facebook.com/thefundforanimalswildlifecenter/photos/a.10155937573485097/10156086420820097/?type=3

Men i april – ungefär fyra månader senare – hade hennes framsteg i läkningsprocessen fortfarande inte nått den takt som veterinärerna förväntade sig.

På Facebook skrev djurcentret: ”Vi såg pälsväxt på delar av hennes kropp under sin senaste terminen, men det är väldigt sparsamt, totalt sett. Hon har fortfarande en del flagnat skinn på hennes livmoderhals och övre bröstkorgsområdet och det är också där som det märkligt nog också är mycket pälsväxt.

https://www.facebook.com/thefundforanimalswildlifecenter/videos/10155977339835097/

 

Centret skrev också att hon uppskattade att leka i vattnet och att bada.

Återhämtningen

I juli var huden mycket bättre, även om Eve fortsatte att kämpa mot hudinfektioner och krävde mediciner.

”Det råder ingen tvekan om att vi alla vill att hon ska vara frisk och ha möjlighet till en bra livskvalitet”, skrev centret.

”Nu är det en tidsfråga, men för stunden är det fortfarande vår glada önskan att hon kan återvända till vildmarken en vacker dag.”

EVE UPDATE: We've been bringing you the story of Eve, a black bear, who was completely hairless and starving, but she's…

Posted by The Humane Society of the United States on Sunday, December 30, 2018

Så småningom kom Wildfire Center fram till beslutet att det var bäst för Eve att hon bodde kvar i fångenskap, eftersom hennes brist på päls skulle kunna äventyra hennes liv. Det, i kombination med de många bränder som härjade i staten Kalifornien vid slutet av förra året, gjorde att de tyckte att det inte var lönt att släppa ut henne i det fria igen.

Men allt var inte illa för Eve. Centret har börjat samla in pengar för att se till att hon kan stanna på ett djurcenter för lång tid framöver. De sa: ”Vi har alltid varit engagerade i Eves vård och har alltid satt hennes bästa i första rummet – precis som vi gör nu. Vi kommer att fortsätta vårt åtagande och är i de inledande stadierna för att förbereda Eva för ett evigt hem på vår systerdjurreservat, Cleveland Amory Black Beauty Ranch i Texas.

”Eve kommer att förbli här i vår omsorg, medan vi arbetar tillsammans för att samla in pengar till en toppmodern, stor livsmiljö som Eva för evigt kan kalla sitt hem. Vi vet att det inte blir lätt eller billigt – det kostar oss redan nära $ 500 dollar varje vecka bara för att ta hand om henne här – björnar är inte billiga husgäster; De kommer bokstavligen att äta oss ur hus och hem! :-)” skrev centret.

https://www.facebook.com/thefundforanimalswildlifecenter/photos/a.225434495096/10156915493000097/?type=3

 

Det är tack vare ett antal extremt vänliga människor som Eve har fått en ny chans i livet. Vi tycker att omvandlingen verkligen är något speciellt!

Om du håller med om att Eve förtjänar all lycka i världen, dela då den här artikeln på Facebook!