Pingvinen Pierre togs om hand för att rehabilitera – älskar att kolla på ”Pingu” som rehabilitering

Djurriket är fantastiskt på så många sätt. Även om vi tycks veta mycket om vilda djur idag så upphör de aldrig att förvåna. Dessutom så fortsätter de att visa att de inte är helt olika oss människor trots allt.

Ett videoklipp från en djurpark i Australien har blivit viralt efter dess hjärtvärmande innehåll. Precis som när en människa är sjuk eller låg så behöver även små pingviner muntras upp.

Alla pingviner kommer till en tidpunkt i livet då de tappar alla sina fjädrar för att kroppen genomgår förändringar.

Pingvinen har sina favoritprogram

En pingvin vid namn Pierre, hade stora problem under denna period, och behövde rehabilitera och muntras upp.

Men hur får man en pingvin på bättre humör? Tja, i ett barns fall brukar det fungera med en rolig film. Det visade sig, att det även kan fungera på pingviner.

I ett videoklipp som filmats av en vårdare på djurparken kan man se hur pingvinen börjar titta nyfiket och röra sig exalterat när han får se ”Pingu” och pingvindokumentärer på ipaden.

Klippet har delats av 7News Adelaide i Australien, och vårdaren bekräftar att hans lille kompis älskar just barnprogrammet ”Pingu”.

Gulligt va?

OBS: Vi på Newsner tycker att alla vilda djur hör hemma i det fria, men de finns många parker som tar väl hand om sina djur, och håller dem friska, och som i det här fallet – glada.