Pappa leker med dotter på stranden – då ser han något röra sig i sanden och förstår att läget är akut

Att vara på en strand är fridfullt, men ibland kan det även innebära livsfara.

Det vet Brodie Moss som var ute med sin dotter på stranden när något oväntat dök upp vid vattenbrynet.

När Brodie ser vad det är förstår han att han måste rusa.

Brodie Moss bor i Australien och lägger upp mycket videos och bilder från sitt liv där på Instagram och Youtube. Han har ofta möten med olika djur som han visar upp och har även ett intresse för fiske. Hela hans Instagram kryllar av vackra havsbilder och äventyr.

Var på stranden med sin dotter

Ibland måste man ta en paus från sitt jobb, därför begav sig Brodie ut på stranden och lekte med sin dotter. Med sig hade han även resterande familj och vänner. När han går på stranden, med sin dotter på axlarna, tar en vän upp kameran och filmar de båda. I precis det ögonblicket, får Brodie syn på något oväntat och anmärkningsvärt vid vattenbrynet, inte långt från där vågorna slår in. Han pekar mot det och går några steg till – det är då han inser att läget är kritiskt och han måste rusa.

Havsköldpadda nära att dö

Ju längre fram de springer får man se i klippet hur en havsköldpadda ligger på rygg en liten bit ned i sanden, och kan inte ta sig därifrån.

Inte ens vågorna når fram till sköldpaddan så den kan svalka sig. Så Brodie förstår att han snabbt måste hjälpa sköldpaddan. Tillsammans med sin vän gräver de upp sköldpaddan på ena sidan och lyfter den över på rätt sida. Allt går fort, och sköldpaddan når vatten och kan sedan simma iväg i havet och mot sina vänner.

”Kokade i solen”

På stranden fanns inga andra människor vid den här tidpunkten så sköldpaddan hade en otrolig änglavakt som blev upptäckt av Brodie och hans vänner.

”Är tacksam för möjligheten att hjälpa den här gamla damen, hon var helt hjälplös och kokade i solen”, skriver Brodie Moss i sitt Instagraminlägg om händelsen.

Vilken tur att de var där och agerade så snabbt! Vilken djurhjälte. Jag slår vad om att Brodie är ett alldeles utmärkt exemplar och en förebild för sin dotter efter den här dagen.

Sprid gärna vidare för att hylla deras insats för att rädda sköldpaddan!