Olde, 41 år, är världens äldsta pingvin: Har fått barnbarns barnbarns barn

Pingvinen Olde i Danmark har utsetts till världens äldsta pingvin.

– Det är nästan en fest varje morgon när vi kommer in och ser att hon lever för att hon är så gammal. Det har vi inte sett i andra djurparker, säger Sandie Munck, djurskötare på Odense Zoo, till Danmarks Radio, DR.

Enligt fågelexperten Flemming Nielsen är det ”extraordinärt” att pingvinen kan ha blivit så gammal.

Är med i Guinness rekordbok

Nu har Olde även uppmärksammats av den omtalade och internationella Guinness rekordbok, som samlar rekord över hela världen av alla möjliga slag.

Olde lever på Odense Zoo där hon tas omhand av sina djurskötare. Hon har nu passerat rekordet för den äldsta pingvinen i fångenskap världen som är 41 år, fyra månader och 29 dagar.

Inte utrotningshotad

Olde är en åsnepingvin, som är en art som inte är utrotningshotad. Hon växte upp på Edinburgh Zoo och kom sedan till Danmark. Hon har fått 16 ungar och massor av barnbarn och till och med barnbarns barnbarns barn.

Æselpingvinen Olde er blevet rekordholder. 🤩 Hun er nemlig i dag blevet optaget i Guinness World Records som den ældste pingvin i fangenskab i verden. 🐧

Gepostet von Odense ZOO am Mittwoch, 14. Oktober 2020

– Jag har varit så lycklig att lära känna den äldsta sengångaren, den äldsta röda pandan, den äldsta tapiren och till och med det äldsta markdjuret – men det här är min första ”åldring” bland fåglar, säger chefredaktören för Guinness rekordbok, Adam Millward i ett pressmeddelande.

Dela gärna vidare inlägget så att fler får möta denna pingvin.