FOTO: Pixabay

Nya glädjebeskedet: Turistbyrån säger nej till delfinshower – för att rädda djuren

Delfiner är fantastiskt fina djur. Men de hör inte hemma i små utrymmen och ska absolut inte utnyttjas för underhållning. De är beroende av att leva i havet för att kunna fungera normalt och dessutom leder begränsade områden till stress, enligt fakta från organisationen Djurens rätt.

Därför gör det alltid lika ont i hjärtat att se när delfiner plågas i olika shower, bara för att underhålla människor.

Men glädjande nog väljer allt fler resebyråer att sätta ner foten och säga nej till delfinshower.

Den senaste i raden är ”BIG Travel”.
– Vi gör vad vi kan för att inte uppmana till den typen av turism, säger Johan Rejhagen från BIG Travel till Djurens rätt.

 

FOTO: Pixabay

I Sverige klubbades en ny djurskyddslag igenom som förbjuder elefanter på cirkus. Detta förbud finns redan i flera andra länder. Samtidigt är delfinshower tillåtet i flera länder, men nu väljer fler och fler resebolag att ta ställning i frågan.

Det senaste exemplet är ”BIG Travel”, som nu väljer att ta avstånd från showerna.
– Vi kan som resebyrå inte ta ansvar för vad våra kunder gör när de väl är på resmålet men gör vad vi kan för att inte uppmana till den typen av turism, då det ingår i vår hållbarhetspolicy, säger Johan Rejhagen, marknadsdirektör på BIG Travel till Djurens rätt.

De bekräftar också att de varken säljer eller marknadsför delfinarier.

Det här är mycket glädjande nyheter! Att säga nej till delfinshower är att respektera djuren. De förtjänar inte att leva som underhållning för oss människor.

GILLA och DELA för att hylla detta initiativ!