Ny lag: All handel med elfenben i Kina är förbjudet

Kina är det land som sedan länge uppskattas vara den största elfenbenskonsumenten i världen, både gällande legal och illegal handel. Detta har inneburit att tusentals elefanter dödats varje år på grund av handeln, men nu är det slut med det. Sedan årskiftet förbjuder Kina all handel med elfenben.

Enligt National Geographic dödas omkring 30 000 afrikanska elefanter årligen på grund av elfenbenshandeln. Kina har som land bidragit till en stor del av antalet, men nu sätter de stopp.

Foto: Ben Curtis

170 fabriker kan stängas

USA satte stopp för elbenbenshandel i juni 2016, och nu hakar Kina på. Från och med sista december 2017 är det totalt förbjudet med elfenbenshandel, vilket förväntas resultera ai att 170 fabriker stängs rapporterar organisationen WildAid.
– Vi kan inleda 2018 hoppfulla att elefanter kommer att vara säkrare nu när Kina har förbjudit kommersiell elfenbenshandel. Priserna har sjunkit och lagliga åtgärder i många delar av Afrika och Asien har förbättrats, säger Peter Knights, vd för organisationen WildAid enligt Huffington Post.

Det var på tiden. Alla länder borde ta efter detta så att dödandet av elefanter slutar helt. Dela gärna om du håller med och vill sprida budskapet.