Mystiskt djur behöver akut hjälp – när räddarna till slut får tag i honom inser de vad han egentligen är

Det här lilla djuret hittades i Ocean Springs, Mississippi, i januari i år.

Först var det svårt för djurräddarna att se vad det handlade om för djur. Han hittades när han vandrade runt bakom en djuraffär i staden – och det var pälsen som djurräddarna fick upp ögonen för. Den mådde uppenbart inte bra.

Djursajten The Dodo rapporterar att hjältarna heter Robin Seals och Judy Roe. De lyckades få den lilla rackaren på bättringsvägen. Det visade sig dock vara enklare sagt än gjort att fånga in det då ännu så länge okända djuret, för han tog sig mellan olika platser hela tiden. Veckorna gick och efter drygt sex veckor lyckades de lokalisera honom med hjälp av en övervakningskamera.

Men frågan om det mystiska djuret kvarstod – vad var han för slags djur?

Hans kropp visade sig vara full av sarkoptisk skabb och de visste förstås att han behövde all hjälp han kunde få.

– Han bodde i ett skal av sin egen hud. Det var förmodligen 2 tum tjockt över hela hans kropp och händer och fötter, säger Judy till The Dodo och fortsätter:

– Viljan för detta djur att leva var otrolig eftersom jag kan garantera att 99 procent av människorna skulle ge upp. har definitivt lärt oss en lektion i uthållighet.

Djuret visade sig vara en tvättbjörn. De gav honom namnet Hobo.

Judy gjorde också ett uttalande via djurskyddets Facebook-sida där hon skriver:

”Hans tillstånd är mycket kritiskt. Allvarlig skabb och sekundär hudinfektion. Vi fick honom att känna sig bekväm igår kväll och idag är vi på väg att lugna och börja blötläggningen och rengöringsprocessen. Snälla be. Det har varit en två månaders lång process att fånga in honom, skriver Wild at Heart Rescue på sin Facebook-sida.

Och tack vare djurvännernas insats kunde Hobo återhämta sig! Efter sin sista behandling tidigare i våras såg han ut så här.

Hobo had his final treatment.He is Unrecognizable from that first photo.It’s just a matter of time now before he gets to go back to his territory.Isn’t this just amazing!

Posted by Wild at Heart Rescue on Friday, April 23, 2021

Titta så han trivs med sin tillvaro i dag! Efter behandlingen skulle han få återvända hem till det fria.

Hobo!He looks amazing!

Posted by Wild at Heart Rescue on Monday, May 17, 2021

Dela gärna vidare inlägget för att hylla dessa djurhjältar!