Mannen räddar övergivet lamm från vägkanten, 20 minuter senare inser han sitt stora misstag

Mannen räddar övergivet lamm från vägkanten, 20 minuter senare inser han sitt stora misstag

Det finns många djur där ute som inte får den hjälp de behöver för att klara sig i världen.  Det kan ha många förklaringar, allt ifrån att föräldrarna har lämnat dem ensamma till att de måste anpassa sig till någonting nytt vilket inte alltid är så lätt.

Det var just därför den här mannen bestämde sig för att hjälpa vad han trodde var ett lamm, som låg ensam mitt på vägen i Kalifornien, USA.

Han tog med sig det lilla djuret till en djurorganisation i närheten – men det var då han skulle inse att han har gjort ett stort misstag. Det var inget lamm han hade tagit dit.

Tänk dig att du är ute och åker bil och plötsligt ser ett ganska så märkligt djur. Ungefär som ett rådjur, fast det var vitt.

Jag hade i alla fall blivit förvånad och nyfiken, någonting en lastbilschaufför i Kalifornien definitivt blev när han fick syn på ett djur liggandes mitt i vägen.

Hittade lamm

På håll trodde mannen att han hade hittat ett ensamt litet lamm som låg där alldeles ensam, utelämnad åt sitt öde. Men ju närmare han kom desto mer säker blev han på att det inte var ett lamm.

Bildkälla: Facebook/KindredSpiritsFawnRescue

Mannen var nu väldigt nära djuret och konstaterade att det inte var ett lamm. Det var en liten hjort – som var helt vit.

– Han berättade att han trodde att det var ett lam på grund av hennes via päls, berättar Shasta Stratton-Quirk på Kindred Spirits Famn Rescue till The Dodo.

Var en albinohjort

Många hjortar tappar sina vita delar av skinnet när de blir äldre. Men det visade sig att den här lilla krabaten inte kommer göra det, då den var albino.

Bildkälla: Facebook/KindredSpiritsFawnRescue

Djurorganisationen konstaterade att det inte var allt för ovanligt att dessa hjortar kunde vara albino. Däremot var det väldigt ovanligt att en liten hjort övergivits av sin mamma.

Träning inför verkligheten

De kunde konstatera att hjorten inte var äldre än tre veckor gammal och det var minst sagt tur att den inte blev överkörd av någon bil.

Hjorten fick namnet Spirit. Tillsammans med de som arbetar med djuren fick hon sakta men säkert ta kliv för kliv och lära sig hur man lever i det vilda.

– Hon mår jättebra. Hon äter och lägger på sig vikt, berättar Stratton-Quirk för The Dodo.

Kommer släppas i det vilda

Under de närmsta månaderna har Kindred Spirits Fawn Rescue som mål att hjälpa Spirit klara sig och släppa tillbaka henne ut i det vilda.

Bildkälla: Facebook/KindredSpiritsFawnRescue

Det kommer krävas allt ifrån att träna henne att umgås med andra hjortar till att skaffa mat på egen hand.

I närområdet där organisationen hjälper de många hjortarna kommer Spirit passa väl in när hon väl släpps ut. Det visar sig nämligen att det finns flertalet albino-hjortar som strövar omkring där.

[arve url=”https://www.facebook.com/KindredSpiritsFawnRescue/videos/373748989948219/” aspect_ratio=”1:2″ /]

Vi är så glada över att mannen hittade lilla Spirit och att hon inte farit illa ut. Nu håller vi tupparna för att hon inom de närmsta månaderna kan återvända till vildmarken  och leva ett långt och lyckligt liv. Dela gärna artikeln för att önska lilla Spirit lycka till!