Mannen gick på fest på Skansen – då blev han biten av krokodil

På Skansenakvariet i Stockholm anordnades en fest, bland krokodiler och andra reptiler. 

Men vid 22-tiden på kvällen larmades räddningstjänst och polis av att en festdeltagare blivit biten av en krokodil.

Skansenakvariet hade en privat tillställning inne bland sina djur i Stockholm, enligt SVT. På akvariet finns allt från ormar, spindlar, sköldpaddor och primater samt kubakrokodiler.

Man blev biten

Men vid klockan 21:50 larmades polis och räddningstjänst till Skansen för att en man har blivit biten av en krokodil.

– Han har haft sin arm innanför skyddsglaset där krokodilerna finns, säger polisens RLC-befäl Mikael Pettersson till SVT.

Krokodilen på bilden har inget med texten att göra. Foto: Shutterstock

”Rejält bandagerad”

Mannen är en 79-årig person som deltog i tillställningen inne bland krokodilerna. Han fördes till sjukhus, men skadeläget är ännu oklart.

– Han var rejält bandagerad när han fördes dit, säger polisens RLC-befäl Mikael Pettersson till SVT.

En förundersökning har inletts för att se om ett brott har begåtts. Senare meddelar polisen till SVT att förundersökning har inletts om vållande till kroppsskada.

– Vi ska prata med mannen och med arrangören för att se vad som har hänt och om något brustit.

Foto: Wikimedia Commons/Holger Ellgaard

Var en privat fest bland djuren

Enligt Helene Winberg, presskoordinator på Skansen, ska händelsen ha inträffat under en privat tillställning på Skansen. Hon understryker att det inte handlade om en personalfest som något ska ha skrivit, utan en privat fest. Det framgår inte om hur stor tillställningen var och hur många personer som var där. Men enligt Helene Winberg ska något liknande med bettet från krokodilen ha skett på hennes 15 år som hon har jobbat där.

Det är olyckligt att mannen blev biten och vi hoppas att han mår bättre snart. Men vad tycker du egentligen om att Skansen anordnar fester och privata tillställningar bland djuren? Sprid gärna detta vidare för att dela med dig av din åsikt.

Se vilka 10 av de mest utrotningshotade djuren är: