Man hittar konstig väska på gräsmattan – öppnar dragkedjan och inser livsfaran

Man hittar konstig väska på gräsmattan – öppnar dragkedjan och inser livsfaran

Alldeles för många djur behandlas som om de inte är värda någonting. Därför känner jag extra glädje när människor viger sina liv åt att hjälpa just dessa djur till en andra chans i livet.

Tullarbetaren Marshall Maynards vanliga dag på jobbet i Brownsville, Texas, skulle förvandlas till någonting helt annat.

I den låg en tre månader gammal tigerunge, vid liv men orörlig. Marshall chockades av upptäckten. Men insåg snabbt att han behövde agera för att rädda det exotiska djurets liv.

Marshall Maynard jobbar som patrullerande tullarbetare i Brownsville, Texas. I april förra året var han ute på ett pass nära Rio Grande – på gränsen mot Mexiko – när han stoppade tre personer som illegalt försökte ta sig in i landet.

Med sig hade personerna en stor svart väska, en väska Marshall och hans kollegor tog ifrån dem. I jobbet tittade han igenom alla deras tillhörigheter, men den här gången skulle det vara någonting väldigt annorlunda.

Hittade tigerunge

Marshall öppnade väskan och gjorde en chockerande upptäckt. I den låg en tre månader gammal tigerunge.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Tiger var vid liv men rörde inte på sig och Marshall antog att den blivit nedsövd. Han ringde efter förstärkning och såg till att tigerungen i ilfart kördes iväg till ett närliggande djursjukhus.

Tigerungen beskrevs att vara nära döden när de väl kom till sjukhuset. Hade det inte varit för tullarbetarna som hittade den skulle tigern mest troligt inte ha överlevt.

”En förödande effekt”

Veterinärerna lyckades rädda tigerungens iv och Gladys Porter Zoo tog in den så att den i lugn och ro kunde återhämta sig.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Den återhämtade sig helt och till en början fick den bo på zoo.

Djurparkens chefsveterinär Thomas DeMaar säger att de tar tillfället i akt att utbilda besökarna om hur handel med tigrar och andra vilda djur inte är okej samt att de inte är till för att vara husdjur.
– Ibland förstår inte människor att detta är strikt förbjudet och att det kan ha en förödande effekt gällande att skydda de vilda djuren. Dessa djur blir bortförda från sina naturliga livsmiljöer och säljs, säger DeMaar till Brownsville Herald.

Flyttades till fristad

Tre månader efter att tigerungen kom till djurparken stod det klart att den kommer få ett betydligt bättre liv. På grund av att den var så liten och inte kunde klara sig i det vilda flyttades den till en fristad för liknande vilda djur i Texas. Där får de all omvårdnad och kärlek de behöver.

Men framför allt får de känna sig fria och långt bort från det hemska som människor kan göra med dessa underbara djur.

Alla djur förtjänar ett liv i frihet. Dela om du håller med!