Makalösa bilden: Svart panter fångad på bild – så sällsynt att den inte fotats på 100 år

Den svarta afrikanska pantern är så sällsynt att det bara funnits ett enda fotografi på den sedan 1909. Ingen har med andra ord lyckats fånga den på bild på över 100 år, förrän nu.

I veckan släpptes makalösa bilder på den sällsynta pantern, tagna av biologer.

”Inget djur är mer mystiskt, inget djur är mer svårfångat, och inget djur är vackrare”, skriver fotografen Will Burrard-Lucas i ett blogginlägg.

I flera decennier har djur- och naturfotografer jobbat hårt för att fånga den svarta leoparden – eller pantern, som man oftast säger, på bild. Nu har några av dem äntligen lyckats.

Satte upp kameror i området

När Nick Pilfolds arbetsgrupp fick höra att en svart panter siktats i ett område i Kenya riggade de upp trådlösa kameror

– Vi ökade antalet kameror i området där den hade setts. Inom några månader fick vi utdelning i form av flera iakttagelser på våra kameror, säger Nick Pilfolds till CNN.

”Inget djur är mer svårfångat”

För fotografen Will Burrard-Lucas har en dröm gått i uppfyllelse, då han lyckats med det som inget gjort på många år. Nu har hans bild skrivit historia.

”Inget djur är mer mystiskt, inget djur är mer svårfångat, och inget djur är vackrare”, skriver han.

Se inslaget från TV4 för att se fler bilder på den svarta afrikanska pantern.

 

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11964713″ /]

Det här är ju fantastiska bilder. Det här visar att de förmodligen finns många fler, men de är bra på att hålla sig undan. Dela gärna för att via andra detta fascinerande djur. 

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/HJ6VSNQDYKPoMXXVN3R_Wg5TAya3XQHjuRar7qzVTm1lyboiOTfSreL_0X86sltz?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]