Foto: Wild West Wildlife Rehabilitation Center/Facebook

Lekande barn hittar tvättbjörn levande begravd – rusar genast efter pappa och börjar dramatisk räddning

Vilka hjältar!

Här är dagens stora djurhjältar som förtjänar respekt och alla våra hyllningar.

Det var i veckan som två tonåringar i Texas, USA, gjorde ett makabert fynd medan de var ute i skogen. Daiton och Rylen var ute i närområdet strax innan skymning när de plötsligt fick syn på en tvättbjörn – levande begravd i marken.

De såg hur det vilda djuret kämpade för att få syre och sprang genast hem för att hämta hjälp.

Foto: Wild West Wildlife Rehabilitation Center/Facebook

Ringde efter djurskyddet – påbörjade räddningen

Pappan ringde till djurskyddet på Wild West Wildlife Rehabilitation Center.

Tillsammans påbörjade de räddningsaktionen, men innan djurskyddet anlände till platsen började pojkarna och pappan att gräva försiktigt samtidigt som de gav djuret vatten.

”När vi anlände kunde vi alla arbeta säkert som ett team och få henne på fötter igen. Hon hade ”havsben” först, men efter några minuter fick hon fart. Bra jobbat, Dray (pappa), Rylen och Daiton!”, skriver Wild West Wildlife Rehabilitation Center på sin Facebook-sida.

Nu hyllas de unga grabbarna som hjältar – och det faktum att de var ute och lekte i naturen framhålls som ett föredöme för alla.

”Pojkarna var ute och utforskade och lekte i naturen, vilket är så viktigt. Det är lätt att gå vilse i teknik”, skriver djurskyddet och fortsätter:

”Pappan sa: ”Jag sa till mina söner att jag skulle stanna uppe så sent som jag behövde för att hjälpa till att befria den.” Vi tvivlar inte på att detta är något pojkarna kommer minnas för livet”.

Se det otroliga klippet i spelaren nedan där djuret räddas av hjältarna:

Vilken underbar historia! I dessa dystra tider kan sådana här nyheter verkligen lätta upp ens tillvaro. Tack till er djurhjältar som hjälper våra fyrfotade vänner. Ni förtjänar alla våra hyllningar.

Dela gärna vidare inlägget om du håller med!