Läraren ser tre söta björnungar dansa i skogen – gnuggar sina ögon och tror att han drömmer

Läraren ser tre söta björnungar dansa i skogen – gnuggar sina ögon och tror att han drömmer

Om det finns en sak som du alltid kan lita på, så är det att naturen alltid kommer överraska dig. Många gånger är det när du tror att du har sett allting som du överraskas som mest, antingen av någonting positivt eller negativt.

Valtteri Mulkahainen från Sotkamo i Finland blev minst sagt just överraskad i juni 2013. Han arbetar till vardags som idrottslärare, men viger också sin fritid åt att fotografera. Han började skildra djurlivet i sitt land och det fanns en mängd häftiga ögonblick att fånga med sin kamera.

Dansande björnungar i skogen

Men det var när han gick ut i naturen nära staden Martinselkonen som han fick syn på någonting som såg ut som någonting taget rakt ur en sagobok.

Foto: Valtteri Mulkahainen

Först fick han syn på en björn med flera av sina ungar i en skogsdunge.

– Björnungarna betedde sig som små barn, berättar Valtteri för Bored Panda och fortsätter:

De lekte och bråkade vänskapligt. Det kändes som om jag var på en lekplats framför mitt hus, med små barn som springer runt. Det är så mycket de påminde mig om små barn. Vid ett tillfälle ställde sig tre av dem upp på sina bakben och började putta på varandra. Det var som om de dansade i en ring.

Tog fantastiska bilder

Valtteri insåg att det här var ett ögonblick som inte fick gå förlorat. Liggandes i ett skjul 50 meter bort från björnarna, tog han bilder hela kvällen och natten.

Foto: Valtteri Mulkahainen
Foto: Valtteri Mulkahainen

Valtteris bilder är så mycket mer fantastiska i och med faktumet att björnar i Finland generellt försöker undvika människor så mycket de bara kan.

Tog mängder av bilder

När de upptäcker att människor är i närheten brukar de oftast lämna området, vilket gör att mötet som Valtteri fick vara med om är än mer ovanligt.

Foto: Valtteri Mulkahainen

Jag vet inte med dig, men det här gav mig verkligen ett stort leende på läpparna att få se dessa björnar interagera med varandra precis som om de vore små mänskliga barn.

Vad tycker du? Är inte dessa bilder helt fantastiska? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet.

Samtidigt, dela gärna vidare artikeln på Facebook och sprid lite glädje dagen till ära!