Kvinnan undrar varför inte bilen startar – öppnar motorhuven och ser att det rör sig i boet

Grannarnas bil ville inte starta.

Den hade stått still i en vecka i dessa coronatider, och Katie LaBarbera blev nyfiken. Vad var det som gjorde att fordonet hade slutat att fungera så plötsligt?

Svaret fanns innanför motorhuven …

Grannarna öppnade upp den för att se om någonting var fel på motorn, skriver The Dodo. Det var då de upptäckte vad som låg bakom felet.

Till höger om huven låg det massor av bark och kvistar från en gran huller om buller. Detta gjorde så klart sällskapet förundrade. Vem hade lagt kvistarna just där? Och varför?

Svaret skulle komma av sig självt. För plötsligt tittade en liten ekorre upp ur röran!

Men hon var inte ensam i sitt lilla näste.

För i boet hade hon också sina fyra små bebisar!

”Det bästa alternativet skulle ha varit att stänga huven och inte använda bilen på en månad, men min granne ställde sig inte bakom den idén,” skrev Katie på Twitter.

Då tog hon saken i egna händer. Hon gick in och hämtade en kartong och gick sen försiktigt ut för att hämta boet och bebisarna.

”Ekorrar gör flera bon. Så jag hoppades att vi kunde övertyga mamman att ta sina barn till ett annat bo”, skrev hon.

Nu inleddes operation övertalning. För att försöka få ekorrmamman att förstå vad som var på gång, lade hon lådan vid ett stort trä. Förhoppningen var att hon skulle hitta till trädet och där förbereda ett nytt bo till alla fem i familjen.

Men en detalj gjorde det hela mer dramatiskt – mörkret. Ekorrmamman var tvungen att hitta dem innan kvällen för annars kunde det bli svårt för henne att någonsin hitta sina ungar igen, skriver LaBarbera.

Ekorrmamman förstod inte vad som hände och inte heller att ungarna fanns i lådan, och Katie höll då upp en av hennes ungar från lådan så att hon skulle begripa att de alla fanns där inne.

Det hjälpte, och mamman kunde återförenas med sina små ungar.

Så små och gulliga!

Efter det behövde ekorrmamman ingen mer hjälp, utan kunde hitta till lådan och ta hand om sina ungar.

En så underbar liten historia i vardagen. Detta behöver vi i dessa tider! Dela gärna vidare till alla dina djurvänner!