Kvinnan ser ”stenar” som börjar röra sig i vattnet – får sin livs chock när detta rycker tag i surfingbrädan

Under sommaren älskar jag verkligen att vara ute på sjön. Vare sig det handlar om en segelsemester eller en kort tur med motorbåten är det alltid lika härligt att känna vinden fläkta och det blåa vattnet spegla sig mot solen.

Vissa är även ute och surfar eller paddlar – och för Celine Chasteen skulle den turen bli någonting alldeles extra.

Plötsligt dök en varelse upp från havets djup och ville leka. Men den tog det ett steg längre.

Bildkälla: Facebook/WPTV

Det var en vanlig dag när Celine Chasteen var ute och paddlade med en vän i Florida, USA. Men turen skulle ta en oväntad vändning ute på sjön i det strålande vädret.

Fick oväntat besök

Helt plötsligt fick Celine nämligen sällskap – av en riktigt häftig varelse. En manat kom och sa hej – och ville klättra upp på brädan.

–Vi var ganska nära  kusten och jag såg vad jag trodde var stenar, men de började röra sig. Plötsligt stod en manat och satte upp sina simfötter på min bräda, berättar Celine för The Dodo.

”Det var jättehäftigt”

Den fantastiska naturupplevelsen varade i ungefär 30 sekunder.  Men det var allt som behövdes för att Celine blev charmad av den vackra manaten.

– Till en början förstod jag inte vad som skedde. Men ska jag vara ärlig var det jättehäftigt. Jag har aldrig upplevt någonting liknande förut. Jag tyckte han var väldigt söt. Han var snäll och jag hoppas han hälsar på mig igen, berättar Celine.

Bildkälla: Facebook/WPTV

Att manater dyker upp nära människor i Florida är inte ovanligt. De har varit nära människor förut, precis som den här kvinnan som fick ett minst sagt oväntat möte.

Växtätande vattenvarelser

Enligt nyhetsbyrån AP lever drygt 6 000 manater i vattnen runt Floridas kust.

Manater är växtätare och hade nog inga planer på att komma närmare kvinnan, i alla fall inte för att ta ett nafs utan snarare för att säga ”hej!”. Patch.com skriver att det är olagligt att närma sig och provocera vattenlevande varelser i Florida, bland dessa manater.

Bildkälla: Pixabay

Se Celines häftiga möte med manaten i spelaren nedan!

Vilket häftigt möte med denna häftiga varelse som Celine fick vara med om.

Dela artikeln om du också tycker manater är vackra djur!