Kvinna hittar övergiven valp utanför dörren – 4 dagar senare inser hon sitt stora misstag

Kvinna hittar övergiven valp utanför dörren – 4 dagar senare inser hon sitt stora misstag

Det finns många djur där ute som behöver hjälp. En del är hemlösa och har ingenstans att bo samtidigt som vissa bor hos människor som verkligen inte bör ha djur.

Jayne Guiney bor i den lilla staden Wandiligong, Australien, när hon plötsligt upptäckte en vad hon trodde var en hundvalp gny i hennes trädgård. Hon trodde den var borttappad och tog beslutet att ta in honom.

Den lilla varelsen fick stanna över helgen innan Jayne tog med honom till veterinären. Men där skulle hon inse att hon begått ett stort misstag. Det var ingen hund hon tagit med sig.

Det var en vanlig morgon när Jayne Guiney vaknade upp i sitt hem i Wandiligong, Australien. Men dagen skulle snabbt förvandlas till någonting annat.

Från hennes trädgård hörde hon plötsligt ett konstigt ljud. Det lät som om en litet djur ropade på hjälp och hon gick ut för att se vad som stod på.

Hittade ensam valp

Då såg Jayne en valp, helt ensam och utelämnad.

– Jag såg ett litet djur som låg precis vid ett tre meter högt stup ovanför min trädgård. Jag tog tag om honom när han ramlade ner och han tryckte ner sig i min famn. Jag trodde fortfarande att han var en räv då hans ansikte var lite långsamt, men han var robust som en hundvalp, berättar Jayne för The Dodo.

Den lilla varelsen fick stanna hemma hos Jayne över helgen för att vila upp sig.
Hon visste inte hur länge den varit ensam eller varit med om, och tog beslutet att det nog var bäst att den fick lite lugn och ro.

Tog honom till veterinären

När helgen var slut hoppade hon in i bilen och körde till närmsta veterinärklinik för att se att han mådde bra. Men där fick Jayne sin livs överraskning.

Veterinären insåg direkt att det inte var någon vanlig valp. Det visade sig att det var en liten dingo, som fick namnet Wandi.

Wandi var en dingo

Wandi var bara fem veckor gammal. På ryggen hade han rivsår, och experterna vid Australian Dingo Foundation trodde att han tagits från sin familj av en stor rovfågel.

Wandi var fortfarande för liten för att förstå hur en dingo skulle vara. De såg därför till att han fick en egen liten lekkamrat som han kunde umgås med.

– Han var en härlig karaktär redan från början. Han var väldigt snäll med människor och satte sina söta små tänder i alla oavsett vem du var, berättar volontären Kevin Newman på Australian Dingo Foundation till The Dodo.

Dingos är för Australien som afrikanska lejon, berättar Newman. De är rovdjur, men de ylar istället för att skälla till skillnad från hundar.

”Vi älskar honom så mycket”

För Australian Dingo Foundation var det ett underbart besked att Wandi var 100 procent Dingo, då man jobbade hårt för att skydda populationen, då den är hotad att för evigt försvinna.

Wandi kommer en vacker dag bli en del av deras program med att säkerställa artens framtid. Men just nu får han njuta av livet som valp – och leka och busa dagarna långa

– Han är full av liv och älskar allting här. Han är en smart liten dingo, vi älskar honom så mycket, säger Newman till The Dodo.

Eget Instagram-konto

Wandi har till och med fått sitt eget Instagram-konto där människor från hela världen kan följa hans äventyr. I skrivande stund har kontot över 27 000 följare .

Wandi verkar vara en helt underbar liten Dingo, nu önskar vi honom all lycka till i framtiden.

Dela vidare artikeln om du också tycker han är söt!